Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

2

Μια πραγματική ιστορία (του Κριστιάν Στρεφ των Airbus και Peugeot) μας υπενθυμίζει κοινότοπες αλήθειες και δίνει στον Λουκινί την πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας.

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Ποιες είναι οι αληθινές προτεραιότητες στη ζωή; Το σινεμά μάς τις έχει διδάξει αμέτρητες φορές, αποδεικνύοντάς μας ξανά και ξανά πως ο έρωτας, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία και οι πνευματικές ενασχολήσεις (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) είναι πράγματα σπουδαιότερα από την επιτυχία, το χρήμα και την κοινωνική καταξίωση. Το «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» μας τα επαναλαμβάνει, λοιπόν, μέσα από τη μυθοπλαστική διασκευή της αληθινής ιστορίας του 65χρονου σήμερα Κριστιάν Στρεφ, πρώην κορυφαίου στελέχους των Airbus και Peugeot.

Το κινηματογραφικό alter ego του είναι ο Αλέν Ουαπλέρ, εργασιομανής, τελειομανής και αναντικατάστατο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν όμως πάθει εγκεφαλικό, που θα επηρεάσει την ομιλία του, η προσπάθειά του αρχικά να το αποκρύψει και κατόπιν η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια, η οποία θα τον κάνει να επανεξετάσει τις προσωπικές του αξίες, θα δώσουν στον Λουκινί πάρε-βάλε πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας. Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον μέσα σε μια χλιαρή κινηματογραφική κοινοτοπία.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Un Homme Presse
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ερβέ Μιμράν

Ο Αλέν είναι εργασιομανής, τελειομανής και κορυφαίο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Ύστερα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό που θα επηρεάσει την ομιλία του, η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια θα αλλάξει τις προτεραιότητες της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2025

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.