Δεσμοί Αίματος

2,5

Ένα δραματικό οικογενειακό θρίλερ προσπαθεί εκβιαστικά να πάρει διαστάσεις αρχαιοελληνικής τραγωδίας, κρατά το ενδιαφέρον όταν επικεντρώνεται στην αγωνιώδη πλοκή μικρής κλίμακας, μοιάζει όμως στομφώδες όταν απλώνει τον κύκλο αίματος σε υπαρξιακό, αλληγορικό επίπεδο.

Δεσμοί Αίματος

Αργεντίνος σκηνοθέτης με τηλεοπτική και κινηματογραφική προϋπηρεσία στο δραματικό θρίλερ, ο Μιγκέλ Κόαν υπογράφει με τους «Δεσμούς Αίματος» την πιο φιλόδοξη ως τώρα ταινία του. Ένα οικογενειακό δράμα χαρακτήρων με στοιχεία μυστηρίου και σασπένς, για το οποίο επιστρατεύει μερικούς από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ισπανόφωνης Νότιας Αμερικής. Όπως τους Όσκαρ Μαρτίνεζ («Ο Επιφανής Πολίτης») και Παουλίνα Γκαρσία («Gloria») στους ρόλους των επί 35 χρόνια αρμονικά παντρεμένων Ελίας και Αντριάνα. Όταν, όμως, η τελευταία χάσει τη ζωή της σε ένα οικιακό ατύχημα, ο Σεμπάστιαν (ο Ντιέγκο Βελάσκεθ της «Μεγάλης Νύχτας του Φρανσίσκο Σάνκτις»), γαμπρός του Ελίας, αρχίζει να έχει όλο και εντονότερες υποψίες για την ανάμειξη του πεθερού του στο συμβάν.

Ο Κόαν αρχίζει να διηγείται από μια ουδέτερη σκοπιά τα γεγονότα που θα αναστατώσουν την οικογένεια του Ελίας, αποκαλύπτοντας σταδιακά όλα όσα συνέβησαν πραγματικά εν οίκω. Εναλλάσσοντας οπτικές γωνίες, ενώνει τα κομμάτια του παζλ με δεξιοτεχνικό τρόπο, παίζοντας ένα αλά «Ρασομόν» σαγηνευτικό παιχνίδι με το φαίνεσθαι, το είναι και την ψυχολογική αλήθεια των χαρακτήρων του. Στο πώς τα πηγαίνει υπέροχα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το γιατί, μιας και προσπαθεί εξαρχής και με ένα μάλλον εκβιαστικό τρόπο να δώσει στο θρίλερ του διαστάσεις αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Δεσμοί Αίματος - εικόνα 1

Έτσι, όσο ενδιαφέρουσα αποδεικνύεται η αφήγηση όταν επικεντρώνεται στην αγωνιώδη πλοκή μικρής κλίμακας, λαμβάνει στομφώδεις διαστάσεις όταν απλώνει τον κύκλο αίματος σε υπαρξιακό, αλληγορικό επίπεδο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της ιστορίας που διαρκώς επαναλαμβάνεται, φέρνοντας ξανά και ξανά κάθε οικογένεια αντιμέτωπη με τον εαυτό της.

Αργεντινή. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Δεσμοί Αίματος

La Misma Sangre / The Blood Will Tell
2,5
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Μιγκέλ Κόαν

Ο ξαφνικός θάνατος της Αντριάνα σοκάρει την οικογένεια του συζύγου της Ελίας, με τον οποίο είναι 35 χρόνια παντρεμένη. Όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, όμως ο Σεμπάστιαν, γαμπρός του Ελίας, αρχίζει να έχει όλο και εντονότερες υποψίες για την ανάμειξη του πεθερού του στο θανατηφόρο οικιακό δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.