X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

1,5

Η μυθολογία των μεταλλαγμένων υπερηρώων διευρύνεται με μια ισχνή δραματικά και θεαματικά περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του πετυχημένου franchise.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Oπως ύστερα από τρεις ταινίες τόσο οι πρώτοι «X-Men» όσο και ο «Γούλβεριν» έκλεισαν τον κύκλο τους, έτσι και τα πρίκουελ του «X-Men Beginning» σύμπαντος έπρεπε να ολοκληρώσουν τη σειρά με το μετριότατο «Απόκαλιψ». Αντ’ αυτού διευρύνουν τη μυθολογία τους με άλλη μία ιστορία, η οποία εξελίσσεται μία δεκαετία μετά τα γεγονότα της τελευταίας ταινίας και φέρνει στο προσκήνιο έναν γνωστό αλλά υποστηρικτικό μέχρι τώρα χαρακτήρα.

Αυτή είναι η Τζιν Γκρέι, η οποία από μικρή δεν μπορεί να ελέγξει τις ιδιαίτερες δυνάμεις της, με συνέπεια να προκαλέσει το θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Θα καταλήξει έτσι στη σχολή του Τσαρλς Ξάβιερ, όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι πλέον μια νέα γυναίκα κι επίλεκτο μέρος της ομάδας των X-Men, οι οποίοι θεωρούνται ήρωες, συνεργάζονται με την κυβέρνηση και υπερασπίζονται το κοινό καλό ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Μέχρι που έπειτα από μια διαστημική αποστολή η Τζιν θα αποκτήσει υπερφυσικές, ανίκητες δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο. Όταν μάλιστα μάθει την αλήθεια για το οικογενειακό παρελθόν της θα έρθει σε σύγκρουση με τους X-Men, σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας - εικόνα 1

Ο παραγωγός («Η Διάσωση») και σεναριογράφος των ταινιών του «X-Men Beginning» Σάιμον Κίνμπεργκ κάθεται για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα, υπογράφοντας μια δραματικά και θεαματικά ισχνή περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του επιτυχημένου franchise. Διότι η Τζιν Γκρέι αποδεικνύεται ελάχιστα ενδιαφέρουσα ως ηρωίδα, οι κακοί είναι αφόρητα σχηματικοί και το ράθυμο all star cast μαζεύεται για να βγάλει απλώς την υποχρέωση σε μια ταινία σχεδιασμένη κι εκτελεσμένη με αυτόματο πιλότο.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Dark Phoenix
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Σάιμον Κίνμπεργκ

Όταν μετά από ένα διαστημικό ατύχημα η Τζιν Γκρέι αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει, έρχεται σε σύγκρουση με τους X-Men σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα, μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.