MA

1

Ένα θρίλερ τρόμου-τυφλοσούρτης, το οποίο στηρίζεται σε πιασάρικα κλισέ και στις στιβαρές ερμηνευτικές πλάτες της Οκτάβια Σπένσερ.

MA

Από την κοινωνική δραμεντί («Υπηρέτριες») στη μουσική βιογραφία («Get on Up») και από εκεί στο αγωνιώδες θρίλερ («Το Κορίτσι του Τρένου»), ο Τέιτ Τέιλορ είναι η τυπική περίπτωση του απρόσωπου χολιγουντιανού σκηνοθέτη που υπηρετεί το σινεμά των ειδών με χλιαρή, mainstream ευσυνειδησία. Τώρα αναλαμβάνει ένα θρίλερ τρόμου βασισμένο στο πρώτο κινηματογραφικό σενάριο του τηλεοπτικού Σκότι Λάντις και στην πρωταγωνιστική παρουσία της οσκαρικής –από τις δικές του «Υπηρέτριες»– Οκτάβια Σπένσερ.

Η ταλαντούχα Αφροαμερικανίδα ηθοποιός ερμηνεύει τη Σου Αν, μια μοναχική γυναίκα που δουλεύει σε κτηνιατρείο και ζει «αθόρυβα» στο κοινωνικό περιθώριο μιας αμερικανικής κωμόπολης. Η τύχη θα τη φέρει στο δρόμο κάποιων μαθητών λυκείου που αναζητούν κάποιον ενήλικο πρόθυμο να τους αγοράσει αλκοόλ κι εκείνη θα τους εξυπηρετήσει με το παραπάνω. Θα τους παραχωρήσει το υπόγειο του απομονωμένου σπιτιού της για να κάνουν τα πάρτι τους, η πρόθεσή της όμως δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετη…

MA - εικόνα 1

Όσο οι διαθέσεις της Σου Αν παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα η ερμηνευτική πείρα της Σπένσερ, το «MA» παραμένει στο γνώριμο αλλά υποβλητικό πλαίσιο ενός ατμοσφαιρικού θρίλερ. Όπως πάμπολλες πρόσφατες ταινίες του είδους (από τη «Διαδοχή» και το «Mandy» στο «Glass» και στα φιλμ του Τζόρνταν Πιλ), αναπαράγει και αυτή το «εμφυλιακό» κλίμα που αντανακλάται στην οθόνη από τη διχασμένη αμερικανική κοινωνία, βάζοντας στο παιχνίδι στοιχεία ρατσιστικής συμπεριφοράς και κοινωνικής/ταξικής εκδίκησης.

Αλλά τα ξεχνάει όταν πρέπει να σπρώξει την πλοκή και να μας τρομάξει, υιοθετώντας, χωρίς την παραμικρή διάθεση περαιτέρω σχολιασμού, τα πιασάρικα κλισέ ακόμη ενός φτηνού horror movie-τυφλοσούρτης.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

MA

1
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τέιτ Τέιλορ

Μια ομάδα μαθητών λυκείου γνωρίζει τη μοναχική Σου Αν, η οποία τους παραχωρεί το υπόγειο του απομονωμένου σπιτιού της για να κάνουν τα πάρτι τους. Η πρόθεσή της όμως δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετη...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.