Όλο Γελούσε

1,5

Αγιογραφικό χρονικό, που μένει μόνο στη «γαργαλιστική» (και εκβιαστικά πολιτική) επιφάνεια της διαδρομής ενός ηθοποιού με λαϊκό γκελ, χωρίς να εξετάζει καθόλου τους λόγους που κινηματογράφος και θέατρο τον άφησαν στις ευκολίες του Δελφιναρίου και της βιντεοκασέτας.

Όλο Γελούσε

Από τον Σωτήρη Μουστάκα μέχρι τον Στάθη Ψάλτη, υπήρξαν για δύο ολόκληρες γενιές μια σειρά κωμικών ηθοποιών που είχαν μεγάλο λαϊκό γκελ, δεν βρήκαν όμως ζωτικό κινηματογραφικό χώρο για να επιβεβαιώσουν το ταλέντο τους και στη μεγάλη οθόνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Τσάκωνας, ο οποίος αναδείχτηκε μέσα από τις πρώτες ταινίες του Θόδωρου Μαραγκού και κυρίως το «Μάθε Παιδί μου Γράμματα». Παρέμεινε όμως φιλμικά αναξιοποίητος, αναλώνοντας το γνήσιο κωμικό ταμπεραμέντο του στις ευκολίες του Δελφιναρίου και της βιντεοκασέτας.

Το «Όλο Γελούσε» αποτελεί ένα φόρο τιμής του Μαραγκού στον αγαπημένο του συνεργάτη, με τον Τσάκωνα να αφηγείται στην… κάμερα τη ζωή και την καριέρα του, ενώ συγγενείς και φίλοι θυμούνται τον διαρκώς γελαστό και καλόκαρδο κωμικό. Πρόκειται για ένα άκρως αγιογραφικό χρονικό που μένει μόνο στη «γαργαλιστική» (κι εκβιαστικά πολιτική) επιφάνεια της διαδρομής του ηθοποιού, αφήνοντας εντελώς ασχολίαστη κάθε καλλιτεχνική επιλογή του, το οποίο είναι αναμφίβολα και το πιο ουσιαστικό στοιχείο του φαινομένου «Κώστας Τσάκωνας».

Μαζί προβάλλεται και το αυτοβιογραφικό, πολιτικά χοντροκομμένο μικρού μήκους animation «Το Όραμα του Θοδωράκη» του ίδιου σκηνοθέτη.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 60΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλο Γελούσε

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 60 '
  • Θόδωρος Μαραγκός

Ο Κώστας Τσάκωνας αφηγείται στον… εαυτό του τη ζωή και την καριέρα του, ενώ συγγενείς και φίλοι θυμούνται ένα γνήσιο, αλλά ελάχιστα αξιοποιημένο από το σινεμά κωμικό ταλέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.