Το Πορτραίτο της Τερέσα

2

Οι ανισότητες της μετεπαναστατικής Κούβας εκτίθενται μέσα από ένα συμβατικό, απλό στη δομή, στην ανάπτυξη και στις ιδέες του οικογενειακό χρονικό γυναικείας χειραφέτησης.

Το Πορτραίτο της Τερέσα

Πρώτος διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβάνα, ο Πάστορ Βέγκα έκανε το ντεμπούτο του με ένα οικογενειακό δράμα που προσπαθεί να αναδείξει τις ανισότητες οι οποίες κυριαρχούν στην κουβανέζικη πραγματικότητα δύο δεκαετίες μετά την επανάσταση. Μία από αυτές αφορά τη θέση των γυναικών, με την Τερέσα, μητέρα τριών κοριτσιών και υπάλληλο σε εργοστάσιο υφαντουργίας, να νιώθει εγκλωβισμένη ανάμεσα στα οικογενειακά και κοινωνικά της καθήκοντα. Κι ενώ το χορευτικό συγκρότημα των συναδέλφων της ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό, ο σύζυγός της διαμαρτύρεται γιατί εκείνη δεν του αφιερώνει καθόλου χρόνο. Το επόμενο επαναστατικό βήμα της, αλλά κι εκείνο μιας ολόκληρης χώρας, θα γίνει μέσα από ένα συμβατικό, απλό στη δομή, στην ανάπτυξη και στις ιδέες του χρονικό γυναικείας χειραφέτησης.0

Κούβα. 1979. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πορτραίτο της Τερέσα

Retrato de Teresa
2
  • Κοινωνική
  • 1979
  • Διάρκεια: 103 '
  • Πάστορ Βέγκα

Η Τερέσα, μητέρα τριών κοριτσιών και υπάλληλος σε εργοστάσιο υφαντουργίας, νιώθει εγκλωβισμένη ανάμεσα στα οικογενειακά και τα κοινωνικά της καθήκοντα. Κι ενώ το χορευτικό συγκρότημα των συναδέλφων της στη δουλειά ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό, ο σύζυγός της διαμαρτύρεται γιατί εκείνη δεν του αφιερώνει καθόλου χρόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.