Holy Boom

2

Ρεαλιστικής ατμόσφαιρας, αλλά σχηματικής σεναριακής ανάπτυξης προσπάθεια δραματικής αποτύπωσης της πολυπολιτισμικότητας, της πολύμορφης βίας και της μάχης για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Holy Boom

Τρεις ιστορίες μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας οδηγούν το κινηματογραφικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της τηλεοπτικής Μαρίας Λάφη, μέσα από τις οποίες αναδύεται η πολυπολιτισμικότητα, η πολύμορφη βία και η μάχη για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας. Δράμα χαρακτήρων με διαρκώς παρούσα την κοινωνική αναφορά, το «Holy Boom» αγκαλιάζει θερμά το ρεαλισμό, η σεναριακή του διάσπαση σε πολλούς χαρακτήρες, όμως, περιορίζει πολλούς απ’ αυτούς σε ένα απλό σχήμα.

Όπως τον Φιλιππινέζο Ίγκε, ο οποίος ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά (;) που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, χρεωμένοι στον μαχαιροβγάλτη Χαβιέρ. Αλλά ανάμεσα στα χαμένα γράμματα υπάρχει ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, οι πορείες των οποίων θα μπλεχτούν σύντομα με εκείνες των υπολοίπων. Όχι απόλυτα πειστικά είναι η αλήθεια, καθώς οι εξελίξεις βυθίζονται όλο και περισσότερο σε μια μελοδραματική απλοϊκότητα με προφανή κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, συνδεδεμένα και με μια ευθεία αλληγορία των Θείων Παθών.

Ελλάδα, Κύπρος. 2018. Διάρκεια: 99΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Holy Boom

2
  • Κοινωνική
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μαρία Λάφη

Ο νεαρός Φιλιππινέζος Ίγκε ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, όλοι τους συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.