Ο Καθηγητής και ο Τρελός

1,5

Μια αληθινή ιστορία μικρού δραματικού ενδιαφέροντος ζωντανεύει με κινηματογραφική ραθυμία και μεγάλα προβλήματα παραγωγής.

Ο Καθηγητής και ο Τρελός

Eχοντας σκεφτεί ακόμα και να κάτσει ο ίδιος στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Μελ Γκίμπσον σχεδίαζε επί δυο δεκαετίες τη μεταφορά στην οθόνη του βιογραφικού μυθιστορήματος του Βρετανού Σάιμον Γουίντσεστερ «The surgeon of Crowthorne». Μπόρεσε να την ολοκληρώσει πρόπερσι με το στενό συνεργάτη του Ιρανό Φαρχάντ Σαφίνια (παραγωγός και σεναριογράφος του «Apocalypto») πίσω από την κάμερα, αλλά μετά από μια μακρά διαμάχη με την παραγωγή η ταινία κατάφερε να φτάσει στις αίθουσες μόλις τώρα, με τον Γκίμπσον να την αποκηρύσσει και τον Σαφίνια να υπογράφει με το ψευδώνυμο Πι Μπι Σέμραν.

Δεν πρόκειται περί καταστροφής, αλλά περί μιας αληθινής ιστορίας μικρού δραματικού ενδιαφέροντος, η οποία ζωντανεύει με κινηματογραφική ραθυμία: Το 1872 ο αντισυμβατικός φιλόλογος Τζέιμς Μάρεϊ δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Πιεσμένος από το χρόνο, το συντηρητισμό των υπευθύνων, την ακρίβεια των ορισμών και τον απίστευτο όγκο λημμάτων, θα βρει ανέλπιστη βοήθεια από έναν Αμερικανό γιατρό, τρόφιμο φρενοκομείου εγκληματιών. Πολύ κακό για το ακαδημαϊκό σινε-τίποτα.

Ιρλανδία. 2019. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καθηγητής και ο Τρελός

The Professor and the Madman
1,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 124 '
  • Φαρχάντ Σαφίνια

Το 1872 ο αντισυμβατικός φιλόλογος Τζέιμς Μάρεϊ δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Πιεσμένος από το χρόνο, την ακρίβεια των ορισμών και τον απίστευτο όγκο λημμάτων, θα βρει ανέλπιστη βοήθεια από έναν Αμερικανό γιατρό, τρόφιμο φρενοκομείου εγκληματιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".