Η καρδιά του σινεμά χτυπά στη Λάρισα

Μόλις σήκωσε αυλαία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artfools στη Λάρισα το οποίο απλώνεται σε πέντε αίθουσες της πόλης και φιλοξενεί ενδιαφέροντα αφιερώματα.

Η καρδιά του σινεμά χτυπά στη Λάρισα

Μόλις σήκωσε αυλαία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artfools στη Λάρισα (12-17/3), το οποίο απλώνεται σε πέντε αίθουσες της πόλης. Τη ραχοκοκαλιά της διοργάνωσης συγκροτούν το Διεθνές και το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μικρού μήκους, στο οποίο συμμετέχουν βραβευμένα φιλμ όπως το «Yawth» (Δημήτρης Τσακαλέας & Λήδα Βαρτζιώτη), ενώ το αφιέρωμα στο σύγχρονο ρουμάνικο σινεμά δίνει τον τόνο στο πρόγραμμα.

Σε αυτήν την ενότητα οι Λαρισαίοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, το αριστουργηματικό «Άφεριμ!» (2015) του Ράντου Ζούντε, ένα ανορθόδοξο γουέστερν, με χαρακτηριστικό βιτριολικό χιούμορ, τοποθετημένο στα Βαλκάνια. Στο πρόγραμμα συναντάμε επίσης μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με επίκεντρο τον Γιώργο Λάνθιμο και τους Έλληνες σύγχρονους σκηνοθέτες (16/3), η οποία ολοκληρώνεται με την προβολή του αλληγορικού «Αστακού» (2015). Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως αυτήν την εβδομάδα όλοι οι σινεφίλ δρόμοι οδηγούν στη Λάρισα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.