Το Πάρκο των Θαυμάτων

2

Ανήλικο μελόδραμα, σπιντάτη αφήγηση κι εύπεπτα μηνύματα κουμπώνουν προβλέψιμα σε ένα απλοϊκά μοντέρνο παραμύθι.

Το Πάρκο των Θαυμάτων

Οι σκοτεινές πλευρές της ενηλικίωσης θίγονται επιδερμικά, αλλά με κινηματογραφική αξιοπρέπεια σε ένα απλοϊκά μοντέρνο παραμύθι, το οποίο βγάζει μπροστά τη δύναμη της παιδικής φαντασίας εξαφανίζοντας από την οθόνη τα προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπισε μέχρι την υλοποίησή του: ξεκίνησε το 2014 και στην πορεία αντικατέστησε τον σκηνοθέτη Ντίλαν Μπράουν με το τρίο Ντέιβιντ Φιζ, Κλαρ Κίλνερ και Ρόμπερτ Ίσκοουβ. Με ζωηρό, πολύχρωμο σχέδιο αφηγείται την ιστορία της Τζουν, ενός πανέξυπνου οκτάχρονου κοριτσιού που κατασκευάζει με τη μητέρα της ένα λούνα παρκ-παιχνίδι, το οποίο στη φαντασία της ζωντανεύει σαν γιγάντιο θεματικό πάρκο. Όταν όμως η μητέρα αρρωστήσει βαριά, η Τζουν θα στενοχωρηθεί πολύ και θα προσπαθήσει να το διώξει από τις σκέψεις της.

Καθώς οι δύο κόσμοι επικοινωνούν με μαγικό τρόπο, το «Πάρκο των Θαυμάτων» θα αντιμετωπίσει την εγκατάλειψη και την απειλή της καταστροφής, μέχρι που οι «κάτοικοί» του θα ενωθούν για να το σώσουν και να ξανακάνουν την Τζουν χαρούμενη, επιστρατεύοντας με προβλέψιμη οικειότητα ανήλικο μελόδραμα, σπιντάτη αφήγηση και τα απαραίτητα εύπεπτα μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 79΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πάρκο των Θαυμάτων

Wonder Park
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 79 '
  • Ντίλαν Μπράουν

Η Τζουν είναι ένα πανέξυπνο οκτάχρονο κορίτσι που κατασκευάζει με τη μητέρα της ένα λούνα παρκ-παιχνίδι, το οποίο στη φαντασία της ζωντανεύει σαν γιγάντιο θεματικό πάρκο. Όταν όμως εκείνη στενοχωρηθεί βαθιά και το διώξει από τις σκέψεις της, οι ήρωές του θα ενωθούν για να την ξανακάνουν χαρούμενη και να σώσουν το «Πάρκο των Θαυμάτων» από την καταστροφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.