Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε»

Μέχρι την Μπρι Λάρσον και το «Captain Marvel» ακόμα 5 super heroes που λατρέψαμε στο σινεμά.

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε»

Από το πρόσφατο κινηματογραφικό παρελθόν μέχρι και την τελευταία πενταετία, οι υπερηρωίδες έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στην ποπ κουλτούρα. Επιλέξαμε τις χαρακτηριστικότερες, μαζί με την Μπρι Λάρσον που μπαίνει δυναμικά στην παρέα τους ως Captain Marvel.

Μπρι Λάρσον, Captain Marvel

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε» - εικόνα 1

Μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της και κάτοχος Όσκαρ α΄ ρόλου («Το Δωμάτιο»), η 29χρονη Καλιφορνέζα ήταν η ιδανική για να ενσαρκώσει μία από τις πιο ατρόμητες ηρωίδες της Marvel, την Captain Marvel, κατά κόσμον Κάρολ Ντάνβερς. Αρχικά ως θαρραλέα πιλότος πολεμικών αεροσκαφών και στη συνέχεια ως παντοδύναμη υπερήρωας Captain Marvel, η Λάρσον δεν σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν.

Γκαλ Γκαντότ, Wonder Woman

Η Μις Ισραήλ του 2004 ταυτίστηκε αμέσως με τον ρόλο της πριγκίπισσας των Αμαζόνων Νταϊάνα, της οποίας η αυτόνομη ταινία συνιστά μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Σε ένα χρόνο από τώρα η Γκαντότ θα ξετυλίξει και πάλι το χρυσό λάσο της στο σίκουελ «Wonder Woman 1984».

Μάργκο Ρόμπι, Harley Quinn

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε» - εικόνα 2

Θανάσιμα γοητευτική και αυθάδης, η Μάργκο Ρόμπι έκλεψε με ευκολία τις εντυπώσεις στην «Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016), ειδικά στις φρενήρεις στιγμές της ταινίας. Τώρα ετοιμάζεται το spin off της με τον τίτλο γλωσσοδέτη «Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)».

Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Hit-Girl

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε» - εικόνα 3

Πιθανώς η καριέρα της Μόρετζ να μην εκτινασσόταν αστραπιαία δίχως αυτόν τον ρόλο. Στο «Kick-Ass» ξάφνιασε τους πάντες υποδυόμενη την αθυρόστομη υπερηρωίδα των... 11 ετών με μια ακόρεστη δίψα για βία, την οποία ικανοποιεί χρησιμοποιώντας κάθε είδους όπλα και πολεμικές τέχνες.

Σκάρλετ Γιόχανσον, Black Widow

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε» - εικόνα 4

Η Black Widow έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στο «Iron Man 2», ενώ σύντομα θα έχει κι εκείνη τη δική της ταινία. Διακριτική ως μέλος των «Εκδικητών» μα καθοριστική στις αποστολές τους, η Γιόχανσον δεν θα υποδυόταν καν την αινιγματική κατάσκοπο αν η Εμίλι Μπλαντ δεν είχε φορτωμένο πρόγραμμα γυρισμάτων το 2010.

Μισέλ Φάιφερ, Catwoman

Έξι υπερηρωίδες που «δεν μασάνε» - εικόνα 5

Από τις σπάνιες φορές που μια ηθοποιός κατάφερε να είναι εξίσου θελκτική όσο και τρομακτική, η Φάιφερ στο «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει» (1992) κατάφερε να δώσει συναισθηματικό εύρος στον χαρακτήρα της Catwoman, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έκανε η Χάλι Μπέρι ύστερα από δώδεκα 12 χρόνια...

Περισσότερες πληροφορίες

Captain Marvel

2
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 124 '
  • Ράιαν Φλεκ

Η Captain Marvel, εν μέσω του διαγαλαξιακού πολέμου των εξωγήινων Κρι με τους ερπετόμορφους Σκρουλ, οδηγείται στη Γη όπου καλείται να ανακαλύψει την αλήθεια για το παρελθόν της και να βρει τρόπο να σώσει την ανθρωπότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.