Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει σε γυρίσματα

Παρά τις δικαστικές περιπέτειες και τις έρευνες για την υπόθεση κακοποίησης της θετής του κόρης ο σκηνοθέτης στήνει ξανά την κάμερά του.

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει σε γυρίσματα

Το 2018 ήταν μια χρονιά αρνητικών εξελίξεων για τον Γούντι Άλεν, καθώς είδε να ανακινείται ξανά η υπόθεση κακοποίησης της θετής του κόρης και ταυτόχρονα μια σειρά πρωτοκλασάτων πρωταγωνιστών του να αποκηρύσσουν τις ταινίες που έκαναν μαζί.

Ανάμεσά τους και οι συντελεστές της τελευταίας του δουλειάς, το παραγωγής Amazon "A Rainy Day in New York", το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Η ταινία ήταν μέρος ενός συμβολαίου τεσσάρων ταινιών της εταιρίας με τον Άλεν, με την Amazon όμως να αποφασίζει να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με το σκηνοθέτη. Η απάντηση του τελευταίου ήταν να ασκήσει μήνυση για παραβίαση της συμφωνίας διεκδικώντας 68 εκατ. δολάρια.

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει σε γυρίσματα - εικόνα 1
Ο Γούντι Άλεν στα γυρίσματα του "A Rainy Day in New York" με τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Σελένα Γκόμεζ

Απτόητος ο 83χρονος Νεοϋορκέζος δημιουργός βλέποντας πως στις ΗΠΑ οι ελπίδες του για να παραμείνει εν δράσει λιγοστεύουν, στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη και την Ισπανία, όπου η εταιρία Mediapro ανάβει το πράσινο φως για την επόμενη ταινία του. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, συγκεκριμένα στις ταινίες "Vicky Cristina Barcelona" (2008) και "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" (2011). Η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τη νέα δουλειά του Άλεν, εκτός από το ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία της.

Εκπρόσωπος της Mediapro δήλωσε μεταξύ άλλων για την απόφαση να δουλέψουν με το Άλεν:
"Με τον κύριο Άλεν έχουμε μια σχέση 10 χρόνων, και όπως συμβαίνει με κάθε ταινία που αναλαμβάνουμε, κρίνουμε το δημιουργό από τα έργα του. Τα πρότζεκτ μας έχουν μοναδική προσωπικότητα και καλύπτουν κάθε είδος καλλιτεχνικής έκφρασης, για αυτό και παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή δημιουργικών καλοφτιαγμένων ταινιών για ένα παγκόσμιο κοινό".

Εάν θα ευδοκιμήσει η απόπειρα του Άλεν να συνεχίζει το σινεμά μένει να φανεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.