Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων late night εξορμήσεων στο κέντρο της πόλης.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές

Αυτό που γίνεται κάθε εβδομάδα στην αίθουσα του Ααβόρα το λες και επιτυχία, μιας και οι μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης «Midnight Express» γεμίζουν το σινεμά από φανατικούς θεατές, οι οποίοι ως τώρα έχουν παρακολουθήσει σε άριστη ποιότητα μια ευρεία γκάμα ταινιών: από τον «Ψαλιδοχέρη» (1990, Τιμ Μπάρτον) και το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» (1971, Στάνλεϊ Κιούμπρικ) μέχρι αγαπημένα cult φιλμ όπως «Ο Εξολοθρευτής» (1984, Τζέιμς Κάμερον) και το «Evil Dead» (1981, Σαμ Ράιμι). Ακάθεκτο λοιπόν, το «Midnight Express» συνεχίζει το σινεφιλικό του έργο τον Μάρτιο με μια σειρά λατρεμένων ταινιών τις οποίες ανακαλύπτετε αναλυτικά παρακάτω.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 1
«Husbands»

Ξεκίνημα με το εκπληκτικό «Husbands» (1970) του σπουδαίου Τζον Κασσαβέτη με πρωταγωνιστές τους Μπεν Γκαζάρα, Πίτερ Φολκ και τον ίδιο το σκηνοθέτη. Στην ταινία ενσαρκώνουν τρεις φίλους οι οποίοι συγκλονίζονται από το θάνατο ενός μέλους της παρέας, και τότε αποφασίζουν να αφήσουν τη ρουτίνα της ζωής τους και για να βρουν ξανά τον ενθουσιασμό και την προσωπική τους ελευθερία.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 2
«Long Weekend»

Ένα υποτιμημένο αγωνιώδες θρίλερ από την Αυστραλία, το «Long Weekend» (1978, Κόλιν Έγκλεστον) απεικονίζει την οργή της φύσης όπως κανένα άλλο στο είδος του. Όλα ξεκινούν όταν ένα εύπορο ζευγάρι αποφασίζει να κάνει εξωτικές διακοπές σε μια έρημη παραλία, όπου δε δείχνουν το δέοντα σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον που τους εκδικείται βίαια. Μια υποβλητική ταινία με εντάσεις που υφαρπάζουν και εγγυώνται μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 3
«Alien»

Ανάμεσα στις ταινίες που δε χρειάζονται συστάσεις και όλοι θυμούνται πότε τις είδαν πρώτη φορά βρίσκεται το μυθικό «Alien» (1979) του δεξιοτέχνη Ρίντλεϊ Σκοτ («Blade Runner», «Ο Μονομάχος»). Αριστουργηματικό sci-fi τρόμου που σηκώνει την τρίχα, το «Alien» μας επιβιβάζει στο σκάφος Νοστρόμο με προορισμό τη Γη, το οποίο λαμβάνει σήμα κινδύνου από παραπλήσιο πλανήτη. Αναγκάζεται έτσι να αλλάξει κατεύθυνση για να εξακριβώσει την πηγή του σήματος, το οποίο όμως πρόκειται στην πραγματικότητα για κάτι που δεν περίμεναν ούτε στο χειρότερό τους εφιάλτη.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 4
«Sonny Boy»

Μάλλον λίγοι είναι αυτοί που έχουν δει το «Sonny Boy» (1989) και σίγουρα ακόμα λιγότεροι όσοι το έχουν δει στη μεγάλη οθόνη. Το φρενήρες αταξινόμητο φιλμ του Ρόμπερτ Μάρτιν Κάρολ, ο οποίος στο ενεργητικό του έχει μόλις μία ακόμα ταινία («Baby Luv»), είναι η υπερηχητική κραυγή απόγνωσης ενός ήρωα ο οποίος με κομμένη τη γλώσσα αναζητεί τρόπο επικοινωνίας σε ένα κόσμο παραλογισμού, ακραίας βίας και διεστραμμένων ανθρώπων.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 5
«Hausu»

Η διαβόητη μικρού μήκους «Lucifer Rising» (1972, Κένεθ Άνγκερ) και το αλλοπρόσαλλο «Hausu» (1977, Νομπουχίκο Ομπαγιάσι) «συναντιούνται» σε ένα double bill – αποθέωση της ψυχεδέλειας που θα σας μείνει αξέχαστο. Εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά το ίδιο εκστατικές και πρωτότυπες, οι δύο ταινίες αναμειγνύουν Αιγύπτιους θεούς με σαρκοβόρα κοριτσάκια με τρόπο που δεν μπορείτε να φανταστείτε, και καλύτερα να μη μαντέψετε για να μείνετε άναυδοι στην Ααβόρα.

Το «Midnight Express» φέρνει την άνοιξη στις μεταμεσονύκτιες προβολές - εικόνα 6
«Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες»

Εμβληματική ταινία των ‘80s και ορόσημο του σινεμά του τρόμου, ο «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» (1984) επαλήθευσε το σκηνοθέτη Γουές Κρέιβεν ως μάστορα του είδους και μετέτρεψε το χαρακτήρα του Φρέντι Κρούγκε σε διαχρονικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Το στόρι της ταινίας απλό: ένα σατανικό πνεύμα που ζητά εκδίκηση εισβάλει στα όνειρα ανυποψίαστων εφήβων τους οποίους δολοφονεί έναν – έναν. Ελάτε με παρέα για να μην τυχόν αποκοιμηθείτε…

Ο Μάρτιος ολοκληρώνεται με ένα πραγματικά ξεχωριστό event. Η σειρά «Η Ζώνη του Λυκόφωτος» που άφησε ανεπανάληπτο αποτύπωμα στις μνήμες εκατομμυρίων θεατών κολλημένων στη μικρή οθόνη, τώρα «έρχεται» στην Ααβόρα για ένα μοναδικό ολονύκτιο μαραθώνιο μερικών εκ των καλύτερων επεισοδίων της.

Για τις δράσεις, τα νέα, και τις επόμενες προβολές του «Midnight Express» μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας της σινε-λέσχης στο facebook, την οποία βρίσκετε εδώ.

i Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης «Midnight Express» | Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180, Νεάπολη | 2106423271 | Είσ.: € 5 | Όλες οι προβολές γίνονται στις 00.30

Πρόγραμμα προβολών Μαρτίου:

2/3: Husbands (Τζον Κασσαβέτης, 1970)
8/3: Long Weekend (Κόλιν Έγκλεστον, 1978)
9/3: Alien (Ρίντλεϊ Σκοτ, 1979)
16/3: Sonny Boy (Ρόμπερτ Μάρτιν Κάρολ, 1989)
23/3: Lucifer Rising (Κένεθ Άνγκερ, 1972) & Hausu (Νομπουχίκο Ομπαγιάσι, 1977)
29/3: Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (Γουες Κρέιβεν, 1984)
30/3: Ολονύκτιος μαραθώνιος «Twilight Zone»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.