Ο Σεισμός

2,5

Σίκουελ του «Κύματος», το οποίο αναπαράγει με βορειοευρωπαϊκή στιβαρότητα και θεαματικότατα εφέ τα κλισέ της χολιγουντιανής περιπέτειας καταστροφής.

Ο Σεισμός

Στο σίκουελ του «Κύματος» (2015) ο γεωλόγος Κρίστιαν είναι ακόμη σοκαρισμένος από τον προ τριετίας καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι στο φιόρδ του Γκεϊράνγκερ και αδυνατεί να ξεπεράσει το συμβάν. Όταν όμως λάβει πληροφορίες από έναν συνάδελφό του για έναν επικείμενο σεισμό στο Όσλο, θα μεταβεί στη νορβηγική πρωτεύουσα για να τις επιβεβαιώσει και να προστατεύσει την οικογένειά του. Όπως και στην πρώτη ταινία, όλα τα κλισέ της χολιγουντιανής περιπέτειας καταστροφής είναι και πάλι παρόντα, «προστατευμένα» από μια βορειοευρωπαϊκή στιβαρότητα, η οποία κάνει πιο πιστευτό το ανθρώπινο δράμα. Από τις αδιόρατες προειδοποιήσεις μέχρι την πολύτιμη οικογενειακή επανένωση, ωστόσο, όλη η σεναριακή διαδρομή λειτουργεί ως προοίμιο του θεαματικότατου σεισμού, που θα κορυφώσει αγωνία και δράση, επιβεβαιώνοντας την απίστευτη πρόοδο των κινηματογραφικών εφέ.

Νορβηγία. 2018. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σεισμός

Skjelvet / The Quake
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 106 '
  • Τζον Άντρεας Άντερσεν

Σοκαρισμένος από τον προ τριετίας καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι στο φιόρδ του Γκεϊράνγκερ, ο γεωλόγος Κρίστιαν δεν μπορεί να ξεπεράσει ψυχολογικά το συμβάν. Όταν όμως λάβει πληροφορίες από έναν συνάδελφό του για έναν επικείμενο σεισμό στο Όσλο, θα μεταβεί στη νορβηγική πρωτεύουσα για να τις επιβεβαιώσει και να προστατεύσει την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το CineDoc ανοίγει αυλαία με το ντοκιμαντέρ 'Τάκης.' για τον ιδρυτή του Takis Shelter

Με μια ταινία αφιερωμένη στη δύναμη της αγάπης προς τα ζώα και την ιστορία του Τάκη Προεστάκη, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc ξεκινά τη νέα του σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Το "Έχω Κάτι να Πω" επιστρέφει στα θερινά

Η φιλοσοφική κωμωδία του Στράτου Τζίτζη με τον Αντίνοο Αλμπάνη ξεκινάει από την Παρασκευή 19/9 και για οκτώ μέρες ένα roadshow στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Η απώλεια του οσκαρικού Ρόμπερτ Ρέντφορντ σηματοδοτεί τέλος εποχής

Ο εμβληματικός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Τα γεγονότα που καθόρισαν τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη 18/09

Όλα όσα καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.

Ελληνικό box office: Το "Κάλεσμα 4" συνεχίζει ακάθεκτο

Οι τρομο-περιπέτειες της οικογένειας Γουόρεν εξακολουθούν να συναρπάζουν, την ώρα που το anime "Demon Slayer: Το Κάστρο του Απείρου" εντυπωσίασε με το άνοιγμά του και η αναζήτηση θεατών με "Συναισθηματική Αξία" αποδείχθηκε επιτυχής.

Δείτε την αφίσα του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στέφανος Ρόκος και Φωκίων Ξένος βρίσκονται πίσω από τα φετινά εικαστικά υλικά του θεσμού.