Scopophilia

2

Ένα γυρισμένο φτηνά computer screen film με αρκετές σεναριακές ευκολίες και ερασιτεχνικές ερμηνείες, αλλά γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα που του προσδίδουν μια στοιχειώδη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Scopophilia

Κινηματογραφικό είδος που ξεκίνησε από το «The Collingswood Story» του 2006 και έγινε μόδα με το «Unfriended» του 2014, το computer screen film είναι αφενός μια ιδέα βγαλμένη από τη μοντέρνα διαδικτυακή πραγματικότητα του Millennium, αφετέρου προσφέρει τη δυνατότητα να γυριστεί κάτι αξιόλογο με τον ελάχιστο προϋπολογισμό. Γιατί όλα όσα βλέπουμε εδώ εξελίσσονται στην οθόνη ενός υπολογιστή, τρικ που μέχρι στιγμής έχουν εκμεταλλευτεί αποκλειστικά μια σειρά θρίλερ, με την ελληνική πρωτιά να ανήκει στο «Scopophilia».

Η σκοποφιλία (ηδονοβλεψία ή οφθαλμολαγνεία) είναι ο τίτλος του διδακτορικού που προσπαθεί να τελειώσει ο Αρτέμης, φοιτητής ο οποίος θα γίνει μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου μιας κοπέλας. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα μπει στο στόχαστρο του serial killer, σε ένα γυρισμένο με λιγοστά μέσα θριλεράκι – άσκηση ύφους που δεν μπορεί να αποφύγει τις ερασιτεχνικές ερμηνείες και τις σεναριακές (και καταγγελτικές, όπως η κοινωνική… σκοποφιλία) ευκολίες. Διαθέτει όμως γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα οι οποίες του προσδίδουν μια στοιχειώδη για τα ελληνικά στάνταρντ, καλοδεχούμενη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 70'.

Περισσότερες πληροφορίες

Scopophilia

2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 70 '
  • Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Ένας φοιτητής που προσπαθεί να τελειώσει το διδακτορικό του γίνεται μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση μπαίνει στο στόχαστρο του δράστη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.