Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

0,5

Χαζοχαρούμενη παρωδία των περιπετειών του εμβληματικού ντετέκτιβ, παραφουσκωμένη με χοντροκομμένο, κακόγουστο σλάπστικ χιούμορ.

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

Tο ιδιότυπο χιούμορ του Γουίλ Φέρελ χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του όταν διασχίζει τον Ατλαντικό, γι’ αυτό και οι δυο πετυχημένες συνεργασίες του Αμερικανού σταρ με τον έξοχο ρολίστα Τζον Σι Ράιλι («Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby», «Step Brothers») δεν έφτασαν ποτέ έως τις ελληνικές αίθουσες. Αυτή που τα καταφέρνει τελικά είναι η τρίτη και με διαφορά η χειρότερη δουλειά τους, φιλόδοξη παρωδία των περιπετειών του εμβληματικού Βρετανού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και του υποστηρικτικού βοηθού και βιογράφου του δόκτορα Γουάτσον.

Μέρος της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, από τη λογοτεχνία έως τον κινηματογράφο, οι ήρωες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και ο κόσμος τους (τα αξεσουάρ, τα τικ, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, οι ατάκες…) βρίσκονται και πάλι στη μόδα μετά την πρόσφατη επιτυχία των ταινιών του Γκάι Ρίτσι και της τηλεοπτικής σειράς του BBC. Άρα υπάρχει έτοιμο, πρόσφορο έδαφος για μια απόλυτα κωμική προσέγγιση των περιπετειών του εξυπνότερου διώκτη του εγκλήματος, ο οποίος στην εκδοχή του Ίταν Κοέν μετατρέπεται σε ένα συνδυασμό ιδιοφυίας και… επιθεωρητή Κλουζό.

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον - εικόνα 1

Σεναριογράφος κάθε είδους κωμωδίας («Τροπική Καταιγίδα», «Μαδαγασκάρη 2», «Οι Άντρες με τα Μαύρα 3») ο οποίος πέρασε πίσω από την κάμερα με το κρυόμπλαστο σουξέ «Get Hard», ο Κοέν στήνει ένα ξέφρενο πανηγύρι φαρσικής υπερβολής πάνω σε μια προσχηματική πλοκή – οι Χολμς και Γουάτσον προσπαθούν να αποτρέψουν τη δολοφονία της βασίλισσας της Αγγλίας από τον διαβόητο εγκληματία Τζέιμς Μοριάρτι. Το παραφουσκώνει διαρκώς με χοντροκομμένο, κακόγουστο κι επιθετικό σλάπστικ χιούμορ που θυμίζει ρεταρισμένους αδελφούς Φαρέλι και δεν λειτουργεί ούτε για μια ατάκα, παραδίνοντας μια χαζοχαρούμενη παρωδία κι ένα διαχρονικό παράδειγμα εκκωφαντικής κινηματογραφικής αποτυχίας σε κάθε επίπεδο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

Holmes & Watson
0,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ίταν Κοέν

Όταν ένα σημείωμα που απειλεί τη βασίλισσα της Αγγλίας φτάνει στα χέρια του Σέρλοκ Χολμς, αυτός και ο βοηθός του δόκτωρ Γουάτσον είναι οι μόνοι που μπορούν να τη σώσουν και να συλλάβουν τον υπεύθυνο και διαβόητο εγκληματία Τζέιμς Μοριάρτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.