Ξεκινάει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η καρδιά του ντοκιμαντέρ χτυπά στην Καλαμάτα.

Ξεκινάει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Περισσότερα από 60 ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους θα ταξιδέψουν στη χώρα μας, περιμένουν όσους επισκεφτούν την Καλάματα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (18-27/1).

Η διοργάνωση που αφιερώνεται στις ταινίες τεκμηρίωσης σηκώνει αυλαία με το «Queen Mimi» του Γιάνιβ Ρόκα, ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη συγκινητική αλλά και αισιόδοξη ιστορία μιας 90χρονης πρώην άστεγης, της Μέρι «Μίμι» Χέιστ, η οποία αισθάνεται σα βασίλισσα παρόλο που ζει σε ένα στεγνοκαθαριστήριο!

Φέτος το φεστιβάλ διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα την «Ισότητα των Φύλων», το οποίο περιλαμβάνει την ταινία «Naked Wheels» του καθηγητή Ράτζες Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα με αφορμή την ταινία θα δώσει ομιλία για την ισότητα των φύλων (25/1). Ακόμη, η προσκεκλημένη Νορβηγίδα δημιουργός Νέφισε Όζκαλ Λόρεντζεν θα παρουσιάσει την τριλογία «Gender Me», «Manislam» και «A Balloon for Allah».

Ξεκινάει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - εικόνα 1
«Naked Wheels»

Για το κλείσιμο το φεστιβάλ παρουσιάζει το γυρισμένο στην Ελλάδα «The Road to Sparta» του σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Μπάρνι Σπένσερ. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις δρομείς καθώς προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου δρομέα ο οποίος διένυσε την απόσταση μεταξύ Αθήνας – Σπάρτης σε δύο μέρες για να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων στη Μάχη του Μαραθώνα. Στόχος των δρομέων στο ντοκιμαντέρ είναι να ολοκληρώσουν την ίδια διαδρομή των 246 χλμ. Εντός 36 ωρών.

Ξεκινάει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - εικόνα 2
«The Road to Sparta»

Σημειώστε τέλος πως σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξάγονται συναυλίες με μεγάλη μουσική ποικιλία, από τζαζ μέχρι ήχους των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσογείου.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του φεστιβάλ:

Όλες οι προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Παράλληλα, μέρος του προγράμματος του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα φιλοξενείται και σε άλλες 7 πόλεις: Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.