Περιμένοντας τη Νονά

1

Προχειροστημένη φάρσα με μισογραμμένα αστεία, εύκολες παρεξηγήσεις, ανύπαρκτη πλοκή και φιλότιμες μα ανεξέλεγκτες ερμηνευτικές προσπάθειες.

Περιμένοντας τη Νονά

Όλα τα συμπτώματα της σύγχρονης ελληνικής (λαϊκής) κωμωδίας παρελαύνουν στην καινούρια ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, ο οποίος μετά την πετυχημένη επανεμφάνισή του στην κινηματογραφία το 2000 με το «Ένας κι Ένας» δεν ξαναβρήκε ποτέ τη συνταγή μιας ευπρόσωπης και διασκεδαστικής εμπορικής ταινίας («Εφάπαξ», «Το Φιλί της… Ζωής», «Ο Ηλίας του 16ου»). Χωρίς καλοδουλεμένο σενάριο και στοιχειωδώς προσεγμένη παραγωγή αστεία δουλειά δεν γίνεται όμως, και η «…Νονά» δεν αποτελεί εξαίρεση, θυμίζοντας κάτι σαν promo μιας κωμωδίας που χρειάζεται ακόμα να βρει πλοκή, να γεμίσει γκαγκς και να στρώσει χαρακτήρες.

Αντ’ αυτού, σε μια προχειροστημένη φάρσα με μισογραμμένα αστεία, εύκολες παρεξηγήσεις και φιλότιμες, μα ανεξέλεγκτες ερμηνευτικές προσπάθειες του πρωταγωνιστικού διδύμου, παρακολουθούμε πως δυο κολλητοί ξεκινούν για τη Νάξο, περιμένοντας τη βαριά άρρωστη νονά του ενός να πεθάνει. Εκεί καταφθάνει από την Γερμανία και μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την πατρίδα της και κουβαλά ένα μυστικό που θα αναστατώσει τις ζωές όλων τους. Όχι πάντως απ’ τα γέλια…

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τη Νονά

1
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 96 '
  • Νίκος Ζαπατίνας

Δύο κολλητοί ξεκινούν για τη Νάξο, καθώς περιμένουν τη βαριά άρρωστη νονά του ενός να πεθάνει. Εκεί καταφθάνει από τη Γερμανία και μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την πατρίδα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.