Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο

3

Ο «Ζωντανός Θρύλος» συναντά το «28 Μέρες Μετά» σε ένα ελάχιστα πρωτότυπο σεναριακά, αλλά στημένο με φαντασία και σκηνοθετημένο με φρεσκάδα θρίλερ επιβίωσης.

Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο

Ο «Ζωντανός Θρύλος» συναντά το «28 Μέρες Μετά»: την επομένη ενός πάρτι ο Σαμ ξυπνά στο δια­μέρισμα της πρώην κοπέλας του και διαπιστώνει πως ολόκληρο το Παρίσι έχει καταληφθεί από ζόμπι. Οχυρώνεται στον όροφό του, αρχίζει να εξερευνά προσεκτικά την πολυκατοικία και μαζεύει προμήθειες, που του επιτρέπουν να παραμείνει ζωντανός, αν κι εγκλωβισμένος.

Ούτε η σεναριακή ιδέα ούτε η πλοκή (βασισμένες σε μυθιστόρημα του Πιτ Αγκαρμάν) αυτού του αγγλόφωνου μετα-αποκαλυπτικού θρίλερ δωματίου είναι ιδιαίτερα πρωτότυπες. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντομινίκ Ροσέ όμως τις μπολιάζει με αφηγηματική φαντασία και μια φρέσκια ματιά, που συνδυάζει αγωνία, χιούμορ, ρεαλισμό και –γιατί όχι;– συναίσθημα. Ο Νορβηγός σπουδαίος ηθοποιός Άντερς Ντάνιελσον Λίε («Όσλο, 31 Αυγούστου», «22 July») ενσαρκώνει με νεύρο αλλά και μια εσωτερική μελαγχολία έναν σύγχρονο Ροβινσώνα Κρούσο, συνθέτοντας με τον αμίλητο Ντενί Λαβάν, στον ρόλο ενός αιχμάλωτου νεκροζώντανου, ένα πρωτότυπο δίδυμο «χαρακτήρων». Με την προσθήκη της Σάρα (Γκολσιφτέ Φαραχανί) το ανθρώπινο δράμα συμπληρώνεται, το συναισθηματικό σασπένς μεγαλώνει κι ένα εύστοχο σχόλιο πάνω στη σύγχρονη αστική μοναξιά αποκτά ευρύτερες διαστάσεις.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο

La Nuit A Dévoré le Monde / The Night Eats the World
3
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ντομινίκ Ροσέ

Την επομένη ενός πάρτι ο Σαμ ξυπνά στο διαμέρισμα της πρώην κοπέλας του και διαπιστώνει πως ολόκληρο το Παρίσι έχει καταληφθεί από ζόμπι. Οχυρωμένος στον όροφό του, προσπαθεί να προστατευτεί από τους εισβολείς και να βρει άλλον τυχόν επιζώντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.