Escape Room

1

Άλλο ένα θρίλερ με υποσχόμενη ιδέα, η οποία μετά τα πρώτα δυο-τρία δωμάτια εξαντλείται, προτού οδηγηθεί σε ένα τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά φινάλε, πριν από το πραγματικό φινάλε, πριν από το τελικά πραγματικό φινάλε, πριν…

Escape Room

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης με ειδικότητα στα τρομο­franchise («Paranormal Activity: The Ghost Dimension», «Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί»), ο Άνταμ Ρόμπιτελ μαζεύει τώρα έξι αγνώστους σε ένα πρωτοκλασάτο escape room, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Αληθινές θανάσιμες παγίδες που υποχρεώνουν τους επιζώντες να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους, καθώς προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

Πρόκειται για άλλο ένα αγωνιώδες θρίλερ με υποσχόμενη ιδέα (των Μπράγκι Σουτ και Μαρία Μέλνικ), η οποία εξαντλείται με ταχύτητα μετά τα πρώτα δυο-τρία δωμάτια. Ο βαθμός δυσκολίας του «παιχνιδιού» και οι αντιδράσεις των εγκλωβισμένων σταδιακά ξεπερνούν το όριο της κινηματογραφικής υπερβολής, οι ανατροπές συσσωρεύονται με παιδιάστικη αφέλεια και όλα τούτα προτού αυτή η αφελής περιπέτεια τρόμου οδηγηθεί σε ένα τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά φινάλε, πριν από το πραγματικό φινάλε, πριν από το τελικά πραγματικό φινάλε, πριν από το –έτοιμο να απογειωθεί– σίκουελ.

ΗΠΑ, Ν. Αφρική. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Δωμάτιο Διαφυγής

Escape Room
1
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Άνταμ Ρόμπιτελ

Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα escape room, το οποίο είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Υποχρεωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2026

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.