Destroyer

2

Δραματικά και σεναριακά ισχνό αστυνομικό θρίλερ, το οποίο κερδίζει τις αρχικές εντυπώσεις από τη χρονικά σπαστή αφήγηση και την ερμηνεία της αγνώριστης Νικόλ Κίντμαν.

Destroyer

Αμακιγιάριστη, γερασμένη και σχεδόν αγνώριστη, η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Νικόλ Κίντμαν αποτελεί την αδιαμφισβήτητη ατραξιόν του «Destroyer», ενός δραματικού θρίλερ με υπαρξιακές ανησυχίες. Βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο των Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι, χολιγουντιανών σεναριογράφων επικών («Η Τιτανομαχία») και κωμικών («Ride Along») περιπετειών, η ταινία της εντελώς άνισης Κάριν Κουσάμα («AEon Flux», «Jennifer’s Body») επιχειρεί να εντάξει στην πλοκή ενός αστυνομικού μυστηρίου την πορεία προσωπικής κάθαρσης ενός «αμαρτωλού» χαρακτήρα· της Έριν Μπελ, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία μιας μυστικής αποστολής που στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφο κι εραστή της Κρις.

Ενώ όμως ερευνά ένα φόνο, διαπιστώνει πως πίσω του πιθανότατα βρίσκεται ο υπεύθυνος για την προσωπική τραγωδία της. Η χρονικά σπαστή αφήγηση και η «στεγνή» ερμηνεία της Κίντμαν κερδίζουν τις αρχικές εντυπώσεις, αλλά όσο η ιστορία αρχίζει να συνδέει με σαφήνεια παρόν και παρελθόν οι σεναριακές κοινοτοπίες αδυνατίζουν υπερβολικά τη δραματική ένταση. Οι χαρακτήρες γίνονται σχήματα, τα μηνύματα απλοποιούνται και όποιος έχει δει τρία φιλμ νουάρ έχει δει και το φινάλε του εκδικητικού ξεσπάσματος της Έριν.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Destroyer

2
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κάριν Κουσάμα

Προσπαθώντας να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία μιας μυστικής αποστολής, η οποία στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφο κι εραστή της, η Έριν Μπελ ερευνά ένα φόνο και υποπτεύεται πως πίσω του βρίσκεται ο υπεύθυνος για την προσωπική τραγωδία της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.