The Happytime Murders

1,5

Άτσαλος και ακατάλληλος για ανηλίκους συνδυασμός φιλμ νουάρ, «Muppet show» και χοντροκομμένης κωμωδίας, με την τελευταία να κυριαρχεί με ανεκδοτολογικό, κακόγουστο τρόπο.

The Happytime Murders

Γιος του δημιουργού του «Muppet show» Τζιμ Χένσον, ο Μπράιαν έχει σκηνοθετήσει τις διάσημες μαριονέτες στις περιπέτειές τους τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο («Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», «Muppet Treasure Island»). Θέλοντας τώρα να ξεφύγει από την παιδικότητα που συνοδεύει το χιούμορ τους, τις ενηλικιώνει με μια τολμηρή, αθυρόστομη κωμωδία που στήνεται πάνω σε μια παρωδία σύγχρονου φιλμ νουάρ. Βρισκόμαστε σε ένα Λος Άντζελες όπου άνθρωποι και κούκλες συνυπάρχουν, με τις τελευταίες να περιορίζονται σε ρόλο πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Μία από αυτές είναι και ο Φιλ Φίλιπς, αστυνομικός που αποτάχθηκε από το σώμα ύστερα από μια λανθασμένη απόφασή του, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός περαστικού, και δουλεύει πλέον ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Όταν εμπλακεί σε μια υπόθεση περίεργων δολοφονιών που αφορούν τους πρωταγωνιστές ενός παιδικού σίριαλ των ’90s, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την τσαμπουκαλού Κόνι, πρώην συνάδελφο και παρτενέρ του.

Η πρωτότυπη ιδέα δουλεύει «ρεαλιστικά» όσο και αλληγορικά, πετώντας τις σωστές αντιρατσιστικές μπηχτές, με το κλισέ των αταίριαστων χαρακτήρων που είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν να δίνει πάσες για μερικά διασκεδαστικά στιγμιότυπα. Όμως ο συνδυασμός αστυνομικής περιπέτειας, νουάρ μυστηρίου και χοντροκομμένης κωμωδίας είναι κακογραμμένος και άτσαλος. Η τελευταία κυριαρχεί πλήρως, αλλά με έναν ανεκδοτολογικό, κακόγουστο τρόπο, τον οποίο δεν μπορεί να «συμμαζέψει» ούτε η εξπέρ του είδους Μελίσα ΜακΚάρθι.

ΗΠΑ, Κίνα. 2018. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

The Happytime Murders

1,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 91 '
  • Μπράιαν Χένσον

Σε ένα Λος Άντζελες όπου άνθρωποι και κούκλες συνυπάρχουν, μια αστυνομικός κι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να βρουν αυτόν που δολοφονεί τους πρωταγωνιστές ενός παιδικού τηλεοπτικού σίριαλ του ’90.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.