Περισσότεροι από 150 κινηματογραφιστές ζητούν «λίγη αγάπη για το ελληνικό σινεμά»

Η ΕΣΠΕΚ δε μένει με σταυρωμένα χέρια και δημοσιεύει τις προτάσεις της για ένα βιώσιμο εθνικό σινεμά.

Περισσότεροι από 150 κινηματογραφιστές ζητούν «λίγη αγάπη για το ελληνικό σινεμά»

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανοιχτή συζήτηση στο Άστορ με τίτλο «Δώσε λίγη αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο» (26/11), η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ) δημοσιεύσει τις προτάσεις που προέκυψαν για ένα βιώσιμο εθνικό σινεμά.

Να σημειώσουμε πως στο ενδιάμεσο δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τους αρμόδιους φορείς για συνάντηση με την ΕΣΠΕΚ. Ο μοναδικός θεσμός που έκανε μια μικρή πρώτη κίνηση ήταν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο μέσω του γενικού διευθυντή Βασίλη Κοσμόπουλου, δεσμεύτηκε στο Άστορ πως το Κέντρο θα αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης με τους υπόλοιπους θεσμούς και τα αρμόδια υπουργεία.

Από τα οποία υπουργεία, το άμεσα εμπλεκόμενο του Πολιτισμού αρκέστηκε στη διοργάνωση «πάρτι» με αφορμή το κλείσιμο της Αλκυονίδας και τη μη συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού σινεμά, παρά το γεγονός πως είχαν προσκληθεί στη συγκέντρωση κινηματογραφιστές μέλη και μη της ΕΣΠΕΚ.

Τη λίστα των προτάσεων που προέκυψαν την 26η Νοεμβρίου υπογράφουν συνολικά 170 άνθρωποι του σινεμά όλων των κλάδων, και την οποία διαβάζετε αυτούσια εδώ:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.