Το Aegean Film Festival επιστρέφει στην Πάτμο και το ειδικά διαμορφωμένο Πολιτισμικό Κέντρο Πάτμιον, για ένα τριήμερο δωρεάν προβολών (10-13/12) επιλεγμένων ταινιών του προγράμματός του.
Το «α» είχε βρεθεί τον Ιούλιο στο φεστιβάλ το οποίο συνδυάζει την ανάλαφρη ατμόσφαιρα με τις κινηματογραφικές συγκινήσεις και τις βουτιές στη θάλασσα. Όπως γράφαμε χαρακτηριστικά τότε: «Η φεστιβαλική ρουτίνα στην Πάτμο "επιβάλλει" καθημερινές διαδρομές στις παραλίες μέχρι ν’ ανάψουν οι προβολείς. Η πρόσβαση σε αυτές είναι εύκολη με το τοπικό λεωφορείο, χάρη στον μερακλή οδηγό που ακούει Pink Floyd και Death in Vegas (!), ενώ τις ημέρες αυτές η σύνθεση του κόσμου που συναντάς εκεί είναι αρκετά ιδιαίτερη: καλεσμένοι σκηνοθέτες από χώρες όπως ο Λίβανος, ανερχόμενοι κινηματογραφιστές που συμμετέχουν στο εργαστήριο σεναρίου του φεστιβάλ, αλλά και συνάδελφοι δημοσιογράφοι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού».
Στο Aegean Film Festival – Winter Edition μεταξύ άλλων θα προβληθούν το «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» του Μπαρτ Λέιτον, το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη και μια επιλογή των καλύτερων ταινιών του Aegean Film Festival και του Sundance.