Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη

Το νησί του Ιονίου αναδείχθηκε πρώτο σε διεθνή διαγωνισμό μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη

Ξεπερνώντας σε ψήφους 12 τοποθεσίες όπως η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και την Τενερίφη της Ισπανίας, η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία τοποθεσία για γύρισμα στην Ευρώπη.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη - εικόνα 1

Το Hellenic Film Commission είχε προτείνει το νησί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Film Commissions με έπαθλο το «EUFCN Location Award». Η ψηφοφορία έγινε διαδικτυακά και ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη - εικόνα 2

Η Κέρκυρα είχε πρόσφατα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν της σειράς «The Durrells» για τα βρετανικά κανάλια ITV και PBS, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Τζος Ο’Κόνορ («Του Θεού η Χώρα») και Κίλι Χιούζ («High-Rise»), ενώ συμμετείχε και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η σειρά είχε εγκριθεί για οικονομική ενίσχυση cash rebate από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), το οποίο έπειτα και από αυτήν τη βράβευση αναμένουμε να δεχθεί περισσότερες προτάσεις για γύρισμα στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2022

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.