Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη

Το νησί του Ιονίου αναδείχθηκε πρώτο σε διεθνή διαγωνισμό μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη

Ξεπερνώντας σε ψήφους 12 τοποθεσίες όπως η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και την Τενερίφη της Ισπανίας, η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία τοποθεσία για γύρισμα στην Ευρώπη.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη - εικόνα 1

Το Hellenic Film Commission είχε προτείνει το νησί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Film Commissions με έπαθλο το «EUFCN Location Award». Η ψηφοφορία έγινε διαδικτυακά και ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Η Κέρκυρα καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη - εικόνα 2

Η Κέρκυρα είχε πρόσφατα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν της σειράς «The Durrells» για τα βρετανικά κανάλια ITV και PBS, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Τζος Ο’Κόνορ («Του Θεού η Χώρα») και Κίλι Χιούζ («High-Rise»), ενώ συμμετείχε και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η σειρά είχε εγκριθεί για οικονομική ενίσχυση cash rebate από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), το οποίο έπειτα και από αυτήν τη βράβευση αναμένουμε να δεχθεί περισσότερες προτάσεις για γύρισμα στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
19/01/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".