Κριντ ΙΙ

2

Άνευρη και copy-paste (το «Ρόκι ΙΙΙ» συναντά το «IV») συνέχεια μιας υποδειγματικής πυγμαχικής περιπέτειας, η οποία είχε αναγεννήσει ένα κουρασμένο σινε-franchise.

Κριντ ΙΙ

Επειτα από έξι ταινίες και τριάντα χρόνια, ο κύκλος του διασημότερου κινηματογραφικού μποξέρ έμοιαζε να έχει ολοκληρωθεί με το «Rocky Balboa» του 2006. Ένας ανεξάρτητος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης, όμως, ανέλαβε ύστερα από εννιά χρόνια, με δική του ιδέα και σενάριο, να παραδώσει την κληρονομιά του Ιταλού Επιβήτορα στην επόμενη γενιά, συνδυάζοντας σε μια δυναμική περιπέτεια πυγμαχίας την ιστορία μιας συγκινητικής συνεργασίας (ο Ρόκι προπονεί τον γιο του παλιού του φίλου Απόλο Κριντ) κι ένα συμφιλιωτικό σχόλιο πάνω στην ομπαμική Αμερική.

Το «Κριντ» του Ράιαν Κούγκλερ διασκεύαζε στην ουσία το πρώτο «Ρόκι» με εύστροφο και μοντέρνο τρόπο, με τον ίδιο να αφήνει για χάρη του «Black Panther» το σίκουελ στα χέρια του Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ. Μια απουσία που αποδεικνύεται πραγματικά επώδυνη στην εξιστόρηση των καινούργιων περιπετειών του Αντόνις, οι οποίες είναι αντιγραφή αυτών του μέντορά του στα «Ρόκι ΙΙΙ» και «IV».

Ο νεαρός Κριντ είναι λοιπόν έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν ξέρει όμως πως το μέλλον τού επιφυλάσσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία έρχεται από το παρελθόν με εκδικητικές διαθέσεις. Ο γιος του Ίβαν Ντράγκο έχει γίνει ένας γιγαντόσωμος κι επιδέξιος πυγμάχος, έτοιμος να ταπεινώσει τον χορτασμένο πρωταθλητή για χάρη του περιφρονημένου πατέρα του.

Κριντ ΙΙ - εικόνα 1

Η συνέχεια είναι μια άνευρη και copy-paste συρραφή από γνώριμα κλισέ, χωρίς κάποια καινούργια ιδέα, χωρίς την παραμικρή έκπληξη. Πάνω και κάτω από το ρινγκ οι γροθιές, οι ατάκες, οι αγωνιώδεις εξελίξεις, οι τσακωμοί και οι συμφιλιώσεις εναλλάσσονται με τον αυτόματο πιλότο και με μια σκηνοθετική υπνηλία που σε κάνει να παρακαλάς να επιστρέψει πίσω από την κάμερα ο… Σιλβέστερ Σταλόνε.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Κριντ ΙΙ

Creed II
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 130 '
  • Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Ο Αντόνις Κριντ είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν ξέρει όμως πως το μέλλον τού επιφυλάσσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία έρχεται από το παρελθόν με εκδικητικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2026

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.