Ετοιμαζόμαστε για το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το φεστιβάλ μπαίνει σε νέα εποχή και επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ετοιμαζόμαστε για το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Για 8 μέρες η Πελοπόννησος ανήκει στα παιδιά και στον κινηματογράφο, καθώς το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (1-8/12) ανάβει τους προβολείς του στον Πύργο και σε περισσότερες από δέκα ακόμα πόλεις και χωριά (Αμαλιάδα, Αγρίνιο, Αίγιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Λεχαινά, Ζαχάρω, Γαστούνη, Σπάρτη, Στυμφαλία, Δημητσάνα).

Το φεστιβάλ «ανοίγει» με την ταινία «Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο Άγιος Ρινόκερος» του κορυφαίου στο animation Δανού σκηνοθέτη Γιάνικ Χάστρουπ. Ο δημιουργός είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ και μάλιστα φέτος γύρισε το επίσημο σποτ του θεσμού.

Ετοιμαζόμαστε για το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - εικόνα 1
«Fortuna»

Φέτος στη διοργάνωση θα διαγωνιστούν 76 ταινίες, οι οποίες χωρίζονται σε επιμέρους τμήματα, και θα κριθούν τόσο από επιτροπές ενηλίκων όσο και ανήλικων θεατών, με τη διεθνή κριτική επιτροπή νέων να διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Από τις ταινίες που θα διαγωνιστούν ανυπομονούμε να δούμε το ασπρόμαυρο «Fortuna» στο οποίο συμμετέχει ο σπουδαίος ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ, αλλά και το «Supa Modo» από την Κένυα, όπου ένα ολόκληρο χωριό για να συμπαρασταθεί σε ένα άρρωστο κορίτσι την αντιμετωπίζει σα μια σούπερ ηρωίδα.

Ετοιμαζόμαστε για το 21ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - εικόνα 2
«Supa Modo»

Ακόμη, μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ «When the War Comes» εξαιτίας του τολμηρού του θέματος. Μια ομάδα εφήβων στη Σλοβακία αποφασίζει τη δημιουργία μιας ακροδεξιάς, παραστρατιωτικής ομάδας η οποία εκπαιδεύεται στα όπλα με την ανοχή των αρχών.

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα εξελίσσεται και η 18η Camera Zizanio, που φέτος συγκεντρώνει πάνω από 100 ταινίες από όλο τον κόσμο τις οποίες έχουν γυρίσει αποκλειστικά παιδιά. Μάλιστα φέτος στο φεστιβάλ επιστρέφει ο… 9χρονος Τομπι Λιτλ, ένα αγόρι από την Αγγλία το οποίο είχε συμμετάσχει στο Camera Zizanio σε ηλικία 5 ετών!

Τέλος το φεστιβάλ διοργανώνει πλήθος αφιερωμάτων και παράλληλων εκδηλώσεων για να χορτάσουμε όλοι σινεμά, το οποίο έτσι γίνεται απόλυτη απόλαυση. Ραντεβού λοιπόν στις αίθουσες του φεστιβάλ Ολυμπίας…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.