Σας έλλειψε ο Ντέιβιντ Λιντς; Δείτε τη νέα μικρού μήκους του

Αλλόκοσμη ατμόσφαιρα, μυστήρια μουσική και μια... μυρμηγκοφωλιά στο άκρως πειραματικό βίντεο του αιρετικού σκηνοθέτη.

Σας έλλειψε ο Ντέιβιντ Λιντς; Δείτε τη νέα μικρού μήκους του

Μπορεί η τελευταία του μεγάλου μήκους ταινία να κυκλοφόρησε πριν από 12 χρόνια («Inland Empire»), και η τρίτη σεζόν του «Twin Peaks» να ολοκληρώθηκε πέρσι, κανείς όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τον 72χρονο Ντέιβιντ Λιντς για απραγία.

Σας έλλειψε ο Ντέιβιντ Λιντς; Δείτε τη νέα μικρού μήκους του - εικόνα 1

Το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Κριστίν ΜακΚίνα την αυτοβιογραφία του «A Room to Dream», ενώ το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός μέχρι πρότινος «χαμένου» δίσκου του με τον Άντζελο Μπανταλαμέντι.

Το άλμπουμ με τίτλο «Thought Gang», κυκλοφόρησε στις 2/11 από την Sacred Bones και στο πλαίσιο της προώθησής του ο Λιντς σκαρφίστηκε μια άκρως πειραματική μικρού μήκους ταινία διάρκειας 13', εν είδει βίντεο κλιπ. Στο βίντεο ακούγονται τα κομμάτια «Frank 2000» και «Woodcutters From Fiery Ships» καθώς πρακολουθούμε την ασταμάτητη κίνηση μυρμηγκιών σε μια φωλιά η οποία μοιάζει με κεφάλι, εξ ου και ο τίτλος του «Ant Head». Ο Λιντς το παρουσίασε για πρώτη φορά στο Festival of Disruption, το οποίο διοργανώνει ο ίδιος, και το περιέγραψε ως «ένα μικρού μήκους βίντεο με πρωταγωνιστές τους φίλους μου τα μυρμήγκια, ένα κομμάτι τυρί κ.λπ., συνοδεία ενάμιση τραγουδιού από το δίσκο των Thought Gang».

Δείτε τη μικρού μήκους εδώ:

Ακούστε το δίσκο «Thought Gang» εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Συναρπαστικές γυναικείες ερμηνείες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Πρωταγωνίστριες που σαρώνουν στη μεγάλη οθόνη και δεν πρέπει να χάσετε τους κινηματογράφους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/11/2025

Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις ξανά μαζί για την τέταρτη "Μούμια"

Το θρυλικό κινηματογραφικό ζευγάρι ετοιμάζεται για επιστροφή στο franchise που τους έκανε πασίγνωστους.

Pete Ohs, πώς έπεισες την Charli XCX να παίξει στην ταινία σου;

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συναντήσαμε τον σκηνοθέτη του "Erupcja" όπου πρωταγωνιστεί η σπουδαία ποπ μουσικός.

Σεπιντέ Φαρσί: "Κρίνεται η ανθρωπιά μας για το αν μιλάμε για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη"

Συναντήσαμε τη σκηνοθέτρια του σπαρακτικού ντοκιμαντέρ "Κράτα τη Ψυχή σου στο Χέρι και Περπάτα" όπου απεικονίζονται οι τελευταίοι μήνες ζωής της φωτογράφου Φάτιμα Χασούνα.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (06-12/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κρίστι Μάρτιν: Ποια είναι η γυναίκα-θρύλος της αμερικανικής πυγμαχίας που υποδύεται η Σίντνεϊ Σουίνι

Το biopic Christy υπόσχεται ένταση, με τη Σουίνι ως μποξέρ, σε μία ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Μετά τη "Βουγονία", τι να περιμένουμε από τον Γιώργο Λάνθιμο;

Ο Γιώργος Λάνθιμος προσθέτει ακόμα μία άψογη ταινία στη φιλμογραφία του, ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του ομολόγησε πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Ώρα, λοιπόν, για μερικές σκέψεις πάνω στην έως τώρα καριέρα του Έλληνα δημιουργού.