Ξεκινάει το 12ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ με το μέλλον επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ξεκινάει το 12ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ με το μέλλον επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (8-14/11) με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές. Οι επιστημονικές καινοτομίες του σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά σε πάνω από 60 ντοκιμαντέρ, τα οποία καλύπτουν θεματικές όπως η ιατρική, η αστρονομία και η γενετική.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ ονομάζεται «Έρευνα και καινοτομία» και στοχεύει στην ανάδειξη της προόδου της ρομποτικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μικρές και μεγάλες οθόνες που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Αυτό είναι και το θέμα ενός εκ των πιο σημαντικών ντοκιμαντέρ του προγράμματος, του «Χαζέψτε στα Φώτα Ομορφιές μου» (Τζόρνταν Μπράουν, 2017), που θα προβληθεί αυτήν την Κυριακή 11/11 (8 μ.μ.).

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.