Το Ένστικτο της Επιβίωσης

2,5

Πυγμαχικό δράμα που εστιάζει στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη.

Το Ένστικτο της Επιβίωσης

Πυγμαχικό δράμα που εστιάζει στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη.

Το Ένστικτο της Επιβίωσης - εικόνα 1

Περνώντας για δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα μετά τον «Τυραννόσαυρο» (2011), ο Βρετανός γνωστός ηθοποιός Πάτι Κονσιντάιν («In America», «Το Τελεσίγραφο του Μπορν») μένει πιστός σε ένα ρεαλιστικό σινεμά στην παράδοση των Μάικ Λι και Κεν Λόουτς, ακόμη κι αν ο ήρωας είναι αυτήν τη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ: ο Μάτι Μπέρτον, πατέρας ενός νεογέννητου κοριτσιού, που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε έναν τελευταίο αγώνα, μετά το τέλος του οποίου πέφτει σε κώμα. Ξυπνάει με εγκεφαλικά τραύματα που τον καθιστούν ανίκανο να θυμηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί, ξεκινώντας έναν γολγοθά για να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Το πυγμαχικό δράμα του Κονσιντάιν εστιάζει με τολμηρή ειλικρίνεια στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη. Διαθέτει ένα πειστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, έχει στιγμές που η πικρή αλήθεια των χαρακτήρων αναδύεται ολοζώντανη, μοιάζει όμως υπερβολικά προσηλωμένο στο αισιόδοξο μήνυμά του για να μας παρασύρει βαθιά στο προσωπικό δράμα του.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON/AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ένστικτο της Επιβίωσης

Journeyman
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 92 '
  • Πάντι Κονσιντάιν

Ο Μάτι Μπέρτον, παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ και πατέρας ενός νεογέννητου κοριτσιού, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε έναν τελευταίο αγώνα, μετά το τέλος του οποίου πέφτει σε κώμα. Ξυπνάει με εγκεφαλικά τραύματα που τον καθιστούν ανίκανο να θυμηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί, ξεκινώντας έναν γολγοθά για να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.