Peppermint

Η Τζένιφερ Γκάρνερ παίρνει το όπλο της και ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι ένα λόχο γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας.

Peppermint

Η Τζένιφερ Γκάρνερ παίρνει το όπλο της και ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι ένα λόχο γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας.

Peppermint - εικόνα 1

«Παιδί» του Λικ Μπεσόν, καθώς ξεκίνησε ως καμεραμάν σε παραγωγές του και προβιβάστηκε σε διευθυντή φωτογραφίας («The Transporter», «Ταξί 4») και τελικά σε σκηνοθέτη («Η Αρπαγή», «Από το Παρίσι με Αγάπη»), ο Πιέρ Μορέλ δεν κατάφερε να υπογράψει τίποτα περισσότερο από μια ρουτινιάρικη και φτηνά εφετζίδικη περιπέτεια ακόμη και όταν είχε στα χέρια του πιο ζουμερό υλικό, όπως το βασισμένο σε μυθιστόρημα του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ «The Gunman» με τον Σον Πεν. Φανταστείτε, λοιπόν, τι γίνεται στο «Peppermint», ένα γραμμένο στο πόδι revenge thriller από τον Τσαντ Σεντ Τζον της ταινίας «Το Λονδίνο Έπεσε».

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της μια γυναίκα επιστρέφει από την αυτοεξορία και ξεκινά μια αιματηρή πορεία εκδίκησης απέναντι στους υπευθύνους (και είναι πολλοί) της προσωπικής της τραγωδίας. Είναι η Τζένιφερ Γκάρνερ, η οποία παίρνει το όπλο της και –με την αστυνομία στο κατόπι της– ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι έναν λόχο αγριεμένους γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας. Μορέλ, μπράβο της...

ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ. 2018. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Peppermint

  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 101 '
  • Πιέρ Μορέλ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της μια γυναίκα επιστρέφει από την αυτοεξορία και ξεκινά μια αιματηρή πορεία εκδίκησης απέναντι στους υπευθύνους της προσωπικής της τραγωδίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/09/2025

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.