Alpha

2

Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

Alpha

Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

Alpha - εικόνα 1

Αν θέλετε να μάθετε πώς ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, το «Alpha» έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει. Εντελώς απλοϊκή και προσαρμοσμένη στο σύγχρονο νεανικό κοινό (ο προϊστορικός ήρωας μοιάζει περισσότερο με Νεοϋορκέζο φοιτητή και κάνει μπάνιο με... μαγιό), μας ταξιδεύει πριν από 20.000 χρόνια και στον ευρωπαϊκό Βορρά της λίθινης εποχής.

Εκεί ένας πρωτόβγαλτος κυνηγός τραυματίζεται, πέφτει σε ένα βαθύ γκρεμό κι εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στην ερημιά, καθώς θεωρείται νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιζήσει και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής με τη βοήθεια ενός μοναχικού λύκου.

Alpha - εικόνα 2

Για πρώτη φορά χωρίς τον αδερφό του Άλεν, ο Άλμπερτ Χιούζ («Επισκέπτης Από την Κόλαση», «Ο Εκλεκτός») υπηρετεί σκηνοθετικά μια προσεγμένη παραγωγή, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει ένα παλιομοδίτικο, οικογενειακής λογικής θέαμα με μια μοντέρνα, πιο αιχμηρή αφήγηση.

Έτσι, ποντάροντας στη φαντασμαγορική «φυσική» σκηνογραφία, στη διαχρονικά συναισθηματική ιστορία και στο συμπαθές πρωταγωνιστικό δίδυμο παρά στην ιστορική ακρίβεια και την κινηματογραφική ευρηματικότητά του, το «Alpha» καταλήγει σε κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpha

2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 96 '
  • Άλμπερτ Χιούζ

Στη λίθινη εποχή ένας νεαρός κυνηγός τραυματίζεται κι εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στην ερημιά, καθώς θεωρείται νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιζήσει και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής με τη βοήθεια ενός μοναχικού λύκου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.