Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο αγαπημένος μουσικός αναλαμβάνει το πόστο του πρεσβευτή της Αγοράς του θεσμού.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μια νέα πρωτοβουλία παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 59η χρονιά του (1-11/11), η οποία φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά το κοινό και τους επαγγελματίες του σινεμά με το τμήμα της Αγοράς.

Ο αγαπημένος μουσικός και δηλωμένος σινεφίλ Φοίβος Δεληβοριάς θα εκτελέσει μόνο για φέτος και αποκλειστικά για το φεστιβάλ χρέη ambassador. Η νεοσύστατη αυτή θέση αφορά στην ουσία την προώθηση και την ανάδειξη των εργασιών της Αγοράς, με στόχο να την ενδυναμώσει.

Για το λόγο αυτό ο Φοίβος Δεληβοριάς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Αγοράς (3-10/11), ώστε να φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ, με την ελληνική κινηματογραφική πραγματικότητα και να απονείμει τα βραβεία του τμήματος.

Στο 59ο φεστιβάλ μας περιμένουν επίσης ένα άχαστο φιλμικό έπος αλλά και 3 αφιερώματα σε μοναδικούς δημιουργούς.

Δείτε επίσης παρακάτω την καταπληκτική φετινή αφίσα που θα κοσμεί τους χώρους του φεστιβάλ, αλλά και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ambassador του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.