Οι 5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο Animasyros 11

Η μεγάλη γιορτή των κινουμένων σχεδίων μας επιφυλάσσει μερικές εξαιρετικές ταινίες.

Οι 5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο Animasyros 11

Καθώς ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για το Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων (26-30/9), σημειώνουμε με διπλή υπογράμμιση τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε στη Σύρο…

Η Βιοπαλαίστρια (The Breadwinner, 2017) –Νόρα Τομέι

Το υποψήφιο για Όσκαρ animation θα είναι η ταινία έναρξης του Animasyros 11 (27/9, Παλλάς), ενώ προβλήθηκε και στο πλαίσιο της 1ης Athens Animation Agora στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (22/9). Η ταινία τοποθετείται στο Αφγανιστάν του 2001, όπου ένα νεαρό κορίτσι μεταμφιέζεται σε αγόρι για να εξασφαλίσει την οικογένειά της όταν ο πατέρας της αιχμαλωτίζεται.

Seder-Μαζοχισμός (Seder-Masochism, 2018) - Νίνα Πάλεϊ

Η ταλαντούχα δημιουργός υπογράφει ένα εικονοκλαστικό μιούζικαλ εμπνευσμένο από την εικονογραφία των λαών της Μέσης Ανατολής. Με βάση την τελετουργία του Πάσχα των Εβραίων, ο Μωυσής μαζί με τον Ααρών, τον Άγγελο του Θανάτου και τον Ιησού εξιστορούν εκ νέου τα γεγονότα από την Έξοδο, με απροσδόκητη εμφάνιση της μητέρας-θεάς η οποία αντιδρά στις δυνάμεις της πατριαρχίας.

The Ox (2017) - Γιώργος Νικόπουλος

Αυτή η ταινία ξεκίνησε την πορεία της από την Αγορά του Animasyros, έπειτα και την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και έκτοτε έχει αποσπάσει μια σειρά βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ. Το animation επιστρέφει στην Ερμούπολη, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δουν ξανά τις περιπέτειες της μικρής ηρωίδας η οποία είναι η μόνη που αντιστέκεται σε ένα βασίλειο όπου κυριαρχεί ο φόβος.

Αυτό το καταπληκτικό Κέικ! (Ce magnifique gâteau!, 2018) – Έμα ντε Σβεφ & Μαρκ Τζέιμς Ρολς

Ένα εντυπωσιακό σπονδυλωτό παραμύθι το οποίο μέσα από πέντε stop motion βινιέτες κατασκευάζει μια εκκεντρική κωμωδία καταστάσεων, η οποία έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Κανών και συγκεκριμένα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Bloeistraat (2018) – Νιένκε Ντουτς

Αυτό το μικρού μήκους animation εξέπληξε τα πλήθη του φεστιβάλ στο Ανεσί, τη σημαντικότερη διοργάνωση των ταινιών μικρού μήκους, με την ευρηματικότητα και τη φαντασία του. Σε αυτό, δύο αχώριστοι φίλοι βλέπουν τα σώματά τους να αλλάζουν καθώς μπαίνουν στην εφηβεία, μία μετάβαση που θα απειλήσει τη σχέση τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.