Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

2

Σκοτεινή, γοτθικής ατμόσφαιρας νεανική περιπέτεια φαντασίας (ο Τιμ Μπάρτον στον κόσμο του «Χάρι Πότερ»), η οποία τα καταφέρνει πολύ καλύτερα ως κωμική φαντασία παρά ως τρομακτική περιπέτεια.

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

Σκοτεινή, γοτθικής ατμόσφαιρας νεανική περιπέτεια φαντασίας (ο Τιμ Μπάρτον στον κόσμο του «Χάρι Πότερ»), η οποία τα καταφέρνει πολύ καλύτερα ως κωμική φαντασία παρά ως τρομακτική περιπέτεια.

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - εικόνα 1

Στις ασταμάτητες χολιγουντιανές διασκευές των μπεστ σέλερ νεανικών περιπετειών φαντασίας προστίθενται τώρα και τα μυθιστορήματα του Τζον Μπέλερς (1938-91) με ήρωα τον έφηβο Λιούις Μπάρναβελτ, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του μετακομίζει στην έπαυλη του θείου του Τζόναθαν. Ένα αλλόκοτο σπίτι γεμάτο ρολόγια αλλά και θανάσιμα μυστικά, τα οποία θα αποκαλυφθούν με μακάβριο τρόπο και θα φέρουν τους Μπάρναβελτ και τη γειτόνισσά τους κ. Ζίμερμαν αντιμέτωπους με το τέλος του κόσμου.

Θυμίζοντας Τιμ Μπάρτον στη χώρα του «Χάρι Πότερ», η σεναριακή δια­σκευή του Έρικ Κρίπκι (του τηλεοπτικού «Supernatural») μένει αρκετά πιστή στο λογοτεχνικό πρωτότυπο και μας συστήνει ένα διασκεδαστικά­ τρομακτικό σύμπαν κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους. Η γνωριμία μας με τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες υπόσχεται ενδιαφέρουσες εξελίξεις και το –family συσκευασίας– σασπένς συντηρείται ώσπου η τρομακτική περιπέτεια να πάρει το πάνω χέρι από την κωμική φαντασία. Όλα μπαίνουν τότε στον αυτόματο χολιγουντιανό πιλότο και κορυφώνονται με έναν αδέξια ανέμπνευστο, διεκπεραιωτικό τρόπο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

The House With a Clock in Its Walls
2
  • Φαντασίας
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ελάι Ροθ

Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο ορφανός Λιούις μετακομίζει στην παράξενη έπαυλη του θείου του Τζόναθαν, η οποία είναι γεμάτη ρολόγια αλλά και θανάσιμα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.