Η Τζούλιετ, Γυμνή

2

Μία σπιρτόζικων διαλόγων, αλλά απλής πλοκής και συμβατικής εξέλιξης ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μπεστ σέλερ του Νικ Χόρνμπι («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Μία σπιρτόζικων διαλόγων, αλλά απλής πλοκής και συμβατικής εξέλιξης ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μπεστ σέλερ του Νικ Χόρνμπι («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή - εικόνα 1

Επιτυχημένος συγγραφέας και δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος, ο Βρετανός Νικ Χόρνμπι συνήθως αφήνει τις διασκευές των μυθιστορημάτων του σε άλλους («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»), αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη σεναριακή προσαρμογή λογοτεχνικών έργων άλλων («Μια Κάποια Εκπαίδευση», «Brooklyn»). Έτσι το γραμμένο το 2009 μυθιστόρημα «Η Τζούλιετ, γυμνή» (εκδ. Πατάκη) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη διά χειρός του Τζιμ Τέιλορ (Όσκαρ για το «Πλαγίως»), μόνιμου συνεργάτη του Αλεξάντερ Πέιν, της σκηνοθέτιδας Ταμάρα Τζένκινς («The Savages») και της παραγωγού Εβγκένια Πέρετζ («Our Idiot Brother»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή - εικόνα 2

Οι τρεις τους μένουν πιστοί στο βασικό στόρι του βιβλίου του Χόρνμπι, εμπλουτίζοντάς το με μάλλον επιτυχημένες μικρο-παρεμβάσεις, όπως η λεσβία αδερφή της πρωταγωνίστριας. Η τελευταία είναι η Άνι, μια χαμηλών τόνων διευθύντρια ενός επαρχιακού αγγλικού μουσείου, η οποία διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, καθηγητή πανεπιστημίου και φανατικό θαυμαστή του εξαφανισμένου από την επικαιρότητα Αμερικανού ροκ σταρ Τάκερ Κρόου. Όταν ένα σπανιότατο demo από το πρώτο LP του φτάνει στα χέρια του ζευγαριού, μια αρνητική διαδικτυακή κριτική της Άνι φέρνει τον Κρόου σε επαφή μαζί της. Κι ενώ οι δυο τους αρχίζουν μια εξομολογητική αλληλογραφία, ο Ντάνκαν ανακοινώνει στην Άνι πως την έχει απατήσει με μια συνάδελφό του...

Ενήλικοι οι οποίοι αρνούνται να... ενηλικιωθούν, καλλιτέχνες που δεν έχουν επαφή με το έργο τους και τα αιώνια συναισθηματικά μπερδέματα των δύο φύλων περιπλέκονται με διασκεδαστικό φόντο την ποπ κουλτούρα, η οποία δίνει πολλές ασίστ για σπιρτόζικες ατάκες και διασκεδαστικούς διαλόγους. Η βασική πλοκή όμως παραμένει απλή κι εξελίσσεται με τον πιο συμβατικό τρόπο, παγιδεύοντας αυτήν την ανάλαφρη ρομαντική κομεντί στα –βρετανικής κοπής– ανιαρά κλισέ του είδους.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ODEON/AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Juliet, Naked
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέσι Πέρετζ

Η Άνι διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή του εξαφανισμένου από την επικαιρότητα ροκ σταρ Τάκερ Κρόου. Μέχρι που ένα post στο διαδίκτυο θα φέρει τον τελευταίο σε επαφή με την Άνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.