Στις Τρεις Κορυφές

2

Έξυπνα σκηνοθετημένο δράμα με υποβλητικές ερμηνείες και χαμηλότονη ατμόσφαιρα, το οποίο καταντά μονότονο όταν εξαντλήσει τις ιδέες του και φθαρεί από την επανάληψή τους.

Στις Τρεις Κορυφές

Έξυπνα σκηνοθετημένο δράμα με υποβλητικές ερμηνείες και χαμηλότονη ατμόσφαιρα, το οποίο καταντά μονότονο όταν εξαντλήσει τις ιδέες του και φθαρεί από την επανάληψή τους.

Στις Τρεις Κορυφές - εικόνα 1

Για τη δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά ο Γερμανός σκηνοθέτης Γιάν Ζάμπεϊλ ταξιδεύει στους εκθαμβωτικής ομορφιάς Δολομίτες, όπου μια πρόσφατα διαζευγμένη γυναίκα με τον γιο και τον σύντροφό της περνούν ολιγοήμερες διακοπές στα χιονισμένα βουνά. Ο άντρας θα επιχειρήσει να πλησιάσει το παιδί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, οι απρόβλεπτες αντιδράσεις του αγοριού όμως θα φέρουν τη σχέση τους στα άκρα.

Στις Τρεις Κορυφές - εικόνα 2

Ο Ζάμπεϊλ κάνει πολύ καλή δουλειά στο να δημιουργήσει μια χαμηλότονη ατμόσφαιρα όπου σιγοβράζει η ένταση, η οποία κρύβεται πίσω από τα χαμογελαστά πρόσωπα των ηρώων, αλλά και να σκαρφιστεί ενδιαφέροντες, πολύπλοκους χαρακτήρες. Διαχειρίζεται έξυπνα το άγχος αποχωρισμού που βιώνει ο ήρωας του Άριαν Μοντγκόμερι, ενώ ο Αλεξάντερ Φέλινγκ παραδίδει μια υποβλητική ερμηνεία στον ρόλο ενός άντρα πρόθυμου να αναλάβει τις ευθύνες της πατρότητας.

Με την Μπεζό να βρίσκεται διακριτικά στο φόντο, η σχέση Φέλινγκ - Μοντγκόμερι γίνεται το δυνατό στοιχείο της ταινίας, η οποία όμως εξαντλεί γρήγορα τις ιδέες της και καταντά μονότονη, καθώς από ένα σημείο κι έπειτα απλώς επαναλαμβάνεται. Ακόμη και στο τελευταίο μέρος της, όταν πια παίρνει διαστάσεις θρίλερ επιβίωσης, ο Ζάμπεϊλ δεν κάνει εκείνες τις επιλογές που θα μπορούσαν να κάνουν την ταινία να ξεχωρίσει. Αντιθέτως, φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της εμπιστοσύνης και την ολέθρια πίεση που δέχονται τα μέλη μιας οικογένειας όταν αυτή κλονίζεται, θεματικές τις οποίες έχουμε δει πολλάκις στο σινεμά και ανά περιπτώσεις με μεγαλύτερη επιτυχία. Αξιοπρόσεκτη, λοιπόν, η ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη, όχι όμως και αξιομνημόνευτη.

Ιταλία, Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Στις Τρεις Κορυφές

Three Peaks
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Γιάν Ζάμπεϊλ

Οι προσπάθειες ενός άντρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γιου της συντρόφου του, καθώς βρίσκονται σε διακοπές στο βουνό, οδηγούνται στα άκρα και οι συνέπειες είναι τραγικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.