Έρχεται το 1ο Athens Animation Agora στη Στέγη Ωνάση

Για τρεις μέρες η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων.

Έρχεται το 1ο Athens Animation Agora στη Στέγη Ωνάση

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, το διεθνές φεστιβάλ Animasyros σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση στήνει μία τριήμερη (22-24/9) Αγορά για τους κορυφαίους επαγγελματίες των κινουμένων σχεδίων. Με χώρο δράσης τη Στέγη Ωνάση, το 1ο Athens Animation Agora φιλοδοξεί να ενώσει τους δημιουργούς animation με έτερους επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα διοργανώνει πλήθος διαλέξεων, συζητήσεων και προβολών με ελεύθερη είσοδο.

Οι ξένοι ομιλητές που θα επισκεφτούν την Αθήνα είναι οι Σαμίρα Χάντι (MIP Market Κανών), Λορ Γκοσγκέν (Miyu Distribution), Ίσαακ Γκάιντο Ντάνιελ (Autour de Minuit), Μάρτιν Κότικ (Rolling Stones), Κάριν Ντένι Φελπς και Νόρα Ελ Μπέκρι (TV Paint).

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν οι Άννα Ευσταθίου (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), Ελίνα Ροϊνιώτη (Επικεφαλής του Athens Games Festival), Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης (Διευθυντής του Hellas Film του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), Ελένη Μούρη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), Παναγιώτης Κυριακουλάκος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Παναγιώτης Ιωσηφέλλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και η Λίνα Μανωλοπούλου (εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας).

Έρχεται το 1ο Athens Animation Agora στη Στέγη Ωνάση - εικόνα 1
«Harvie and the Magic Museum»

Στο πρόγραμμα της Αγοράς υπάρχει ένα διήμερο εντατικό εργαστήριο pitching με τίτλο «How to pitch», από το οποίο τα τρία καλύτερα project θα ταξιδέψουν στη Σύρο και το pitching forum της Αγοράς του φετινού Animasyros.

Στη Στέγη Ωνάση όμως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εξαιρετικά animation, όπως το υποψήφιο για Όσκαρ «Breadwinner» (Νόρα Τουόμι), καθώς επίσης και το «Harvie and the Magic Museum» (Μάρτιν Κότικ & Ίνα Εβλανίκοβα). Επιπλέον, στο πλαίσιο της Αγοράς παρουσιάζεται το ειδικό αφιέρωμα «Onasseas – The Salty Stories», όπου μέσα από 11 ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από τη δύναμη της θάλασσας αναδεικνύεται η ελληνική ναυτιλία και το σημείο αναφοράς του Ιδρύματος Ωνάση.

Τέλος, το τριήμερο κορυφώνεται στις 24/9 με την ανακοίνωση του προγράμματος του 11ου Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο θα διεξαχθεί 26-30/9 στη Σύρο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 1ου Athens Animation Agora.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.