Σκοτεινές Δυνάμεις

1

Ακόμη ένα νεανικό μπεστ σέλερ φαντασίας από το κάτω ράφι μετατρέπεται σε ανιαρή, πρόχειρα σκηνοθετημένη και κακοσχεδιασμένη ως παραγωγή sci-fi περιπέτεια.

Σκοτεινές Δυνάμεις

Ακόμη ένα νεανικό μπεστ σέλερ φαντασίας από το κάτω ράφι μετατρέπεται σε ανιαρή, πρόχειρα σκηνοθετημένη και κακοσχεδιασμένη ως παραγωγή sci-fi περιπέτεια.

Σκοτεινές Δυνάμεις - εικόνα 1

Αν και η μόδα της κινηματογραφικής διασκευής νεανικών λογοτεχνικών μπεστ σέλερ φαντασίας έχει πλέον κοπάσει (η «Τριλογία της Απόκλισης» παραμένει ακόμα ημιτελής), ο τηλεοπτικός σεναριογράφος Τσαντ Χοντζ και η σκηνοθέτις των «Kung Fu Panda 2 & 3» Τζένιφερ Γιου Νέλσον πάνε κόντρα στο ρεύμα με τη μεταφορά μιας μυθιστορηματικής –τι άλλο;– τριλογίας από το κάτω ράφι, γραμμένης από την 25χρονη Αλεξάντρα Μπράκεν.

Πάμε ακόμη μία φορά λοιπόν στο κοντινό μέλλον, όπου κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς υπερφυσικές δυνάμεις. Η αυταρχική κυβέρνηση τους φυλακίζει, αλλά η ιδιαιτέρως χαρισματική Ρούμπι δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης που κρατείται και μαζί με μια παρέα παιδιών προσπαθεί να βρει τρόπο να επιβιώσει. Ακολουθούν κυνηγητά, μάχες και έρωτες χωρίς καμία σεναριακή, αλληγορική ή σκηνοθετική ιδέα να τους νοστιμεύει. Όλα κυλούν νωθρά και αδιάφορα, σε μια ανιαρή, τσαπατσούλικη και κακοσχεδιασμένη ως παραγωγή sci-fi περιπέτεια, της οποίας ακόμα κι οι «ανατροπές» είναι ορατές από χιλιόμετρα. Όπως και το ότι, αν το θελήσει ο… λαός, η Ρούμπι είναι πανέτοιμη για νέα σινε-κατορθώματα.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Σκοτεινές Δυνάμεις

The Darkest Minds
1
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Φυλακισμένη από μια κυβέρνηση η οποία συλλαμβάνει οποιονδήποτε έφηβο αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις, η χαρισματική Ρούμπι δραπετεύει από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και μαζί με μια παρέα παιδιών προσπαθεί να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.