Ο Ant-Man και η Σφήκα

2,5

Ακόμη πιο χιουμοριστική και σεναριακά άναρχη σε… σουρεαλιστικό βαθμό συνέχεια των χαριτωμένα ανόητων περιπετειών ενός από τους συμπαθέστερους ήρωες της Marvel.

Ο Ant-Man και η Σφήκα

Ακόμη πιο χιουμοριστική και σεναριακά άναρχη σε… σουρεαλιστικό βαθμό συνέχεια των χαριτωμένα ανόητων περιπετειών ενός από τους συμπαθέστερους ήρωες της Marvel.

Ο Ant-Man και η Σφήκα - εικόνα 1

Αν δεν είστε από τους φανατικούς των superhero movies και άριστος γνώστης της χρονολογικής εξέλιξης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, μην αγχώνεστε. Οι παραγωγοί και σεναριογράφοι του franchise ελέγχουν απόλυτα το χωροχρόνο των κατορθωμάτων κάθε μέλους της ομάδας των «Εκδικητών», αλλά και του Ant-Man, του μοναδικού μαζί με τον Hawkeye γνωστού υπερήρωα ο οποίος απουσίαζε από τη θεαματική σύναξη του προηγούμενου Απριλίου. Γιατί; Αφενός διότι η δική του ταινία θα έκανε πρεμιέρα στα σινεμά μόλις δυο μήνες αργότερα, αφετέρου διότι ο Στίβεν Λανγκ βρίσκεται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Μετά τα γεγονότα του «Εμφυλίου Πολέμου», ο μικροσκοπικότερος των σωτήρων του σύμπαντος μπορεί να γλίτωσε τη φυλακή, είναι όμως καταδικασμένος για δυο χρόνια να μην μπορεί να βγει από το σπίτι του, με το FBI να τον έχει υπό στενή παρακολούθηση. Μια παράξενη ενόρασή του όμως, η οποία έχει να κάνει με την Τζάνετ Βαν Ντάιν, γυναίκα του δόκτορα Πιμ και μητέρα της Χόουπ, θα τον φέρει ξανά σε μυστική επαφή με τους πρώην συντρόφους του, οι οποίοι δεν θέλουν τώρα ούτε να τον δουν. Αλλά επειδή αυτό που συνέβη ίσως να αφορά σε μήνυμα της χαμένης στον κβαντικό μικρόκοσμο Τζάνετ προς την οικογένειά της, το πρώην ερωτευμένο ζευγάρι και ο εγωκεντρικός «πεθερός» επανενώνονται για να λύσουν το αίνιγμα.

Τα προβλήματα του πρωταγωνιστικού τρίο δεν έχουν να κάνουν φυσικά μόνο με τους επικίνδυνους νόμους της υποατομικής πραγματικότητας, αλλά και με αυστηρά χρονικά deadlines, αδίστακτους εμπόρους προηγμένης τεχνολογίας και έναν εχθρό-φάντασμα, ο οποίος εμφανίζεται κι εξαφανίζεται κατά βούληση. Σ’ όλα αυτά προσθέστε μια αφελέστατη επιστημονικοφανή επεξήγηση των όσων συμβαίνουν και έναν αδιάκοπο χαβαλέ, τον οποίο συντηρούν οι αυξομειώσεις μεγεθών των ηρώων, οι cool ατάκες του Λανγκ και οι παλαβιάρηδες σεκιουριτάδες φίλοι του («η Γιαγιά-Μπάμπω!»), και έχετε μια ακόμα πιο χιουμοριστική και σεναριακά άναρχη σε… σουρεαλιστικό βαθμό συνέχεια των χαριτωμένα ανόητων περιπετειών μιας από τις συμπαθέστερες φιγούρες της Marvel.

Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Πέιτον Ριντ και οι πέντε συνσεναριογράφοι (ανάμεσά τους ο ίδιος και ο πρωταγωνιστής Πολ Ραντ) μένουν πιστοί στη διασκεδαστικότατη φόρμουλα του μικρομέγαλου ήρωα των Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ και Τζακ Κίρμπι, σπρώχνοντας τη σινεφίλ απενοχοποίησή τους στα άκρα, με σωτήρια –για μια συνταγή που αρχίζει να κουράζεται– αποτελέσματα. Όσο για τη σύνδεση του μοναχικού σε σχέση με την υπόλοιπη υπερπαρέα Ant-Man, η απαραίτητη post credit σκηνή του φιλμ καταφέρνει να μας επαναφέρει στον κόσμο της Marvel με έναν απροσδόκητο και πραγματικά αγωνιώδη τρόπο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ant-Man και η Σφήκα

Ant-Man and the Wasp
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Πέιτον Ριντ

Μετά τα γεγονότα του «Εμφυλίου Πολέμου» μεταξύ των υπερηρώων, ο Στίβεν Λανγκ βρίσκεται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Μια καινούργια αποστολή, όμως, η οποία έχει να κάνει με το παρελθόν της Χόουπ και του δόκτορα Πιμ, τον αναγκάζει να επανέλθει στη δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.