Ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του από το Φεστιβάλ Δράμας

Διαβάστε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του δημιουργού όπου εξηγεί τους λόγους της απόφασής του.

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του από το Φεστιβάλ Δράμας

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του φετινού εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του 41ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος που είχε επιλεχθεί στο τμήμα, ανακοινώνει την απόσυρση της ταινίας του «Λεωφόρος Πατησίων» από τη διοργάνωση. Ο δημιουργός, ο οποίος είχε αποσπάσει το Χρυσό Διόνυσο στο φεστιβάλ το 2014 με την ταινία του «Προσευχή», επισημαίνει τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών στο διαγωνιστικό (68 συνολικά) ως τον κύριο λόγο για αυτήν του την απόφαση.

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ταινιών κάθε χρόνο, πέρσι παρακολουθήσαμε 65, ναι μεν αναδεικνύει την δυναμική που έχει η μικρού μήκους ταινία στην Ελλάδα, από την άλλη δημιουργεί μια χαοτική συνθήκη που διαιωνίζεται. Ένα σφιχτό διαγωνιστικό τμήμα που θα κρατά ισορροπίες μεταξύ των διεθνών και εγχώριων παραγωγών, θα το έκανε πραγματικά ανταγωνιστικό και θα ανταποκρινόταν στο υψηλό επίπεδο που έχει θέσει το ίδιο το φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/08/2022

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.

Έρχεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Με πλούσια θεματική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και πληθώρα καλεσμένων που έχουν διακριθεί στη βιομηχανία του animation, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.