Ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του από το Φεστιβάλ Δράμας

Διαβάστε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του δημιουργού όπου εξηγεί τους λόγους της απόφασής του.

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του από το Φεστιβάλ Δράμας

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του φετινού εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του 41ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος που είχε επιλεχθεί στο τμήμα, ανακοινώνει την απόσυρση της ταινίας του «Λεωφόρος Πατησίων» από τη διοργάνωση. Ο δημιουργός, ο οποίος είχε αποσπάσει το Χρυσό Διόνυσο στο φεστιβάλ το 2014 με την ταινία του «Προσευχή», επισημαίνει τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών στο διαγωνιστικό (68 συνολικά) ως τον κύριο λόγο για αυτήν του την απόφαση.

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ταινιών κάθε χρόνο, πέρσι παρακολουθήσαμε 65, ναι μεν αναδεικνύει την δυναμική που έχει η μικρού μήκους ταινία στην Ελλάδα, από την άλλη δημιουργεί μια χαοτική συνθήκη που διαιωνίζεται. Ένα σφιχτό διαγωνιστικό τμήμα που θα κρατά ισορροπίες μεταξύ των διεθνών και εγχώριων παραγωγών, θα το έκανε πραγματικά ανταγωνιστικό και θα ανταποκρινόταν στο υψηλό επίπεδο που έχει θέσει το ίδιο το φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.