Hotel Artemis

1

Βία, χιούμορ, cool ατάκες κι ένα εξεγερμένο Λος Άντζελες του μέλλοντος πρωταγωνιστούν σε αυτήν την καρτουνίστικη, εξυπνακίστικη και απελπιστικά κοινότοπη περιπέτεια.

Hotel Artemis

Βία, χιούμορ, cool ατάκες κι ένα εξεγερμένο Λος Άντζελες του μέλλοντος αναζητούν τον Τζον Κάρπεντερ, ο οποίος ίσως μπορούσε κάποτε να βγάλει cult ζουμί από αυτήν την καρτουνίστικη, εξυπνακίστικη και απελπιστικά κοινότοπη περιπέτεια.

Hotel Artemis - εικόνα 1

Στο Λος Άντζελες του 2028 είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους καλούς από τους κακούς. Σε μια ρημαγμένη από τις χειρότερες ταραχές στην ιστορία της πόλη, καθώς οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ιδιωτική εταιρεία που ελέγχει το νερό και η –ιδιωτική επίσης– αστυνομία είναι­ έτοιμη να ανοίξει πυρ εναντίον τους, το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό έχει πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Έτσι οι παράνομοι της ιστορίας, δύο αδέρφια που ληστεύουν τους πελάτες μιας τράπεζας παίρνοντας μαζί τους, χωρίς να το ξέρουν, και κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο, μας είναι αρχικά συμπαθείς. Το ίδιο και η Νοσοκόμα με τον Έβερεστ, μια μεσήλικη που διευθύνει ένα members only νοσοκομείο για εγκληματίες και ο σωματώδης βοηθός της. Το καλά «κρυμμένο» σε ουρανοξύστη «Hotel Artemis», όπου καταφθάνει ο ληστής Γουαϊκίκι (όλοι εκεί έχουν εξωτικά τοπωνύμια για ψευδώνυμο) και ο βαριά τραυματισμένος αδερφός του μαζί με μια σέξι επαγγελματία δολοφόνο κι έναν σεξιστή έμπορο όπλων.

Hotel Artemis - εικόνα 2

Σε ένα αμοραλιστικό, μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον, το οποίο παραπέμπει στο Φαρ Ουέστ και στις sci fi περιπέτειες του Τζον Κάρπεντερ, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Ντρου Πιρς (σεναριογράφος των «Iron Man 3» και «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος») στήνει μια κλειστοφοβική περιπέτεια γεμάτη δωρεάν βία, εξυπνακίστικο χιού­μορ, αντισυμβατικούς χαρακτήρες και cool ατάκες. Κεντρικό σημείο αναφοράς της αφήγησης είναι η Νοσοκόμα τής επί σκοπού γερασμένης εδώ Τζόντι Φόστερ, η οποία συνενώνει όλες τις επιμέρους υποπλοκές, που από ένα σημείο και μετά συσσωρεύονται ανεξέλεγκτα, προσπαθώντας να συγκολληθούν μεταξύ τους (η σχέση του Γουαϊκίκι με τη Νίκαια, η τραυματισμένη αστυνομικός και το παρελθόν της Νοσοκόμας, ο ιδιοκτήτης του «Hotel Artemis» Βασιλιάς Λύκος και η κλοπή της τράπεζας) με τον πιο ναΐφ τρόπο. Όπως ναΐφ είναι και η τεχνική με την οποία ο Πιρς περιγράφει μονοδιάστατους χαρακτήρες και αλλόκοτες καταστάσεις στα όρια της φάρσας, βγαλμένες θαρρείς από φτηνό κόμικς που έγραψε 16χρονος φαν του Κουέντιν Ταραντίνο.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Hotel Artemis

1
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 93 '
  • Ντρου Πιρς

Σε ένα εξεγερμένο Λος Άντζελες, κι έπειτα από ληστεία, δύο αδέρφια βρίσκουν καταφύγιο στο «Hotel Artemis», ένα μυστικό νοσοκομείο για εγκληματίες, το οποίο διευθύνει μια μεσήλικη νοσοκόμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.