50 Φορές Άνοιξη

2,5

Ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί που αποθεώνει τη θηλυκότητα με χιούμορ και σκηνοθεσία γεμάτη συναίσθημα, που όμως δεν αποφεύγει εξολοκλήρου τις αφηγηματικές ευκολίες.

50 Φορές Άνοιξη

Ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί που αποθεώνει τη θηλυκότητα με χιούμορ και σκηνοθεσία γεμάτη συναίσθημα, που όμως δεν αποφεύγει εξολοκλήρου τις αφηγηματικές ευκολίες.

50 Φορές Άνοιξη - εικόνα 1

Η 50χρονη Ορόρ παρακολουθεί τις σταθερές της ζωής της να καταρρέουν σταδιακά: η μεγάλη της κόρη μένει έγκυος, η μικρότερη ζει τον πρώτο της παθιασμένο έρωτα, ενώ εκείνη, εν μέσω εμμηνόπαυσης, χάνει τη δουλειά της. Η σκηνοθέτις Μπλαντίν Λενουάρ αναδεικνύει, όπως και στο ντεμπούτο της «Zouzou» (2014), τη γυναικεία σεξουαλικότητα, η οποία δεν εξαφανίζεται ως διά μαγείας μετά τα πρώτα «-ήντα». Μέσα από τον πραγματικά εύστοχο χαρακτήρα της Ορόρ παρουσιάζονται με υποδειγματικό τρόπο οι ψυχολογικοί προβληματισμοί μιας γυναίκας που προσπαθεί να αποδεχτεί την ηλικία της και ταυτόχρονα το «στιγματισμό» της από την κοινωνία εξαιτίας αυτής, από τον καθημερινό σεξισμό στο δρόμο έως και στο χώρο εργασίας της. Ωστόσο η Λενουάρ καταθέτει τα πολιτικά σχόλιά της εμμέσως, μέσα από τις χιουμοριστικές πινελιές της ταινίας, αποφεύγοντας έτσι το πομπώδες ύφος, αλλά όχι και κάποιες αφηγηματικές ευκολίες προς το τέλος. Η Ζαουί δίνει μια απολαυστική ερμηνεία σε αυτήν την ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί-αποθέωση της διαχρονικής θηλυκότητας.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART.

Περισσότερες πληροφορίες

50 Φορές Άνοιξη

Aurore
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 89 '
  • Μπλαντίν Λενουάρ

Μια σπιρτόζα 50χρονη παρακολουθεί τις σταθερές της ζωής της να καταρρέουν όταν η μεγάλη της κόρη μένει έγκυος, η μικρότερη ζει τον πρώτο της παθιασμένο έρωτα, ενώ εκείνη, εν μέσω εμμηνόπαυσης, χάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.