Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 3/5

Ένα βραβευμένο με Lux σκανδιναβικό δράμα, νέα ταινία του Γκιγιόμ Κανέ και ένα αιματοβαμμένο θρίλερ εκδίκησης έρχονται στους κινηματογράφους την επόμενη εβδομάδα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 3/5

Ένα βραβευμένο με Lux σκανδιναβικό δράμα, η νέα ταινία του Γκιγιόμ Κανέ και ένα αιματοβαμμένο θρίλερ εκδίκησης έρχονται στους κινηματογράφους την επόμενη εβδομάδα.

Η Καταγωγή των Σάμι

Βραβευμένο με Lux δράμα πάνω στη σκοτεινή πλευρά της σκανδιναβικής ιστορίας. Τη δεκαετία του '30 στη Λαπωνία ζει η δεκατετράχρονη Έλε που ανήκει στη φυλή των Σάμι, εκτρέφοντας ταράνδους. Ο ρατσισμός που κυριαρχεί στη χώρα απαιτεί από τους ιθαγενείς να περνούν από εξετάσεις ώστε να μπορούν ενταχθούν στην κοινωνία των λευκών. Όταν έρθει η σειρά της Έλε θα αρχίσει να ονειρεύεται μια νέα ζωή για εκείνη που απαιτεί τεράστιες θυσίες.

Ο Γιος μου

Θρίλερ με τον Γκιγιόμ Κανέ. Ο διαρκώς απών από την οικογένειά του λόγω δουλειάς Ζουλιέν, μαθαίνει κατά τη διάρκεια μας στάσης στη Γαλλία πως εξαφανίστηκε ο γιος του. Τότε θα ξεκίνησει την αναζήτησή του πρόθυμος να φτάσει στα άκρα για να τον φέρει πίσω.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Γαλλική ρομαντική δραμεντί υποψήφια με δύο Σεζάρ. Ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε με πάθος το 1971, ξαναζεί σήμερα ολόκληρη την κοινή τους ζωή με όλα τα εύκολα και τα δύσκολα, τα καλά και τα κακά που έζησαν μαζί.

ANON

Κλάιβ Όουεν και Αμάντα Σέιφριντ σε ένα sci-fi θρίλερ του Άντριου Νίκολ («Gattaca»). Στο προσεχές μέλλον όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ένας αστυνομικός γνωρίζει μια νεαρή γυναίκατα χωρίς κανένα ψηφιακό αποτύπωμα. Ο Σαλ θα πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Revenge

Μια αιματοβαμμένη ιστορία γυναικείας εκδίκησης που προορίζεται για cult hit. Τρεις πλούσιοι, παντρεμένοι άνδρες συναντιούνται για το καθιερωμένο κυνήγι τους στην έρημο. Μόνο που αυτήν τη φορά, ο ένας θα φέρει μαζί και την ερωμένη του, που με το σεξαπίλ της θα προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον των άλλων δύο. Τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου όταν οι τρεις άνδρες εκμεταλλεύονται τη νεαρή κοπέλα και την εγκαταλείπουν στην κόλαση της ερήμου, θεωρώντας τη νεκρή. Διψασμένη για εκδίκηση, εκείνη θα επιστρέψει και θα μετατρέψει το κυνήγι στο πιο ανελέητο και αιματηρό ανθρωποκυνηγητό.

Ζευγάρι με το Ζόρι

Ριμέικ της κωμωδίας των Γκόλντι Χον - Κερτ Ράσελ «Γυναίκα στη Θάλασσα». Ένας κακομαθημένος πλούσιος πλεϊμπόι πέφτει από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Μία ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία χρωστάει χρήματα θα τον δει τυχαία και θα τον σώσει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της.

Θάρρος ή Αλήθεια;

Νεανική ταινία τρόμου. Ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι «θάρρους ή αλήθειας» μεταξύ φίλων καταλήγει αιματηρό, όταν από άγνωστη αιτία κάτι απειλεί θανάσιμα όσους δεν τηρούν τους κανόνες και δεν επιλέγουν να «τολμήσουν» ή να «πουν την αλήθεια».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.