Obscuro Barroco

3

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ γίνεται στα χέρια της Ευαγγελίας Κρανιώτη ένα ντοκιμαντερίστικο και συνάμα ονειρικό οδοιπορικό σε μια άγνωστη, μαγική κουλτούρα. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Obscuro Barroco «Obscuro Barroco»

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ και queer icon γίνεται στα χέρια της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Exotica, Erotica, etc») ένα ντοκιμαντερίστικο και συνάμα ονειρικό οδοιπορικό σε μια άγνωστη, μαγική κουλτούρα. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Obscuro Barroco - εικόνα 1

Mετά το θαλασσινο-ερωτικό οδοιπορικό της στη ζωή, στα όνειρα και στις επιθυμίες των ναυτικών αλλά και των γυναικών που τους περιμένουν στο πολυβραβευμένο «Exotica, Erotica, etc», η Ευαγγελία Κρανιώτη πιάνει λιμάνι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα «εργοστάσιο ονείρων κι εφιαλτών, μια πόλη δια­δοχικών μεταμορφώσεων», όπου περιφέρεται με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ και queer icon Λουάνα Μουνίζ, η οποία πέθανε πρόσφατα. Οι ποιητικές περιγραφές κι εξομολογήσεις της τελευταίας τυλίγονται σε μια σειρά από ντοκιμαντερίστικες και συνάμα παραισθητικές εικόνες που βυθίζουν τον θεατή/ταξιδευτή σε μια υπνωτιστική ατμόσφαιρα. Μέσα της τα φώτα της μεγαλούπολης, τα ανθρώπινα σώματα, η δημόσια γιορτή και οι ιδιωτικοί πόθοι γίνονται ένα, σε μια ταινία που ισορροπεί κομψά στα όρια της ανθρωπολογικής μελέτης και της ονειρικής φαντασίας. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Ελλάδα, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 59΄. Διανομή: CINEDOC.

Περισσότερες πληροφορίες

Obscuro Barroco

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 59 '
  • Ευαγγελία Κρανιώτη

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ και queer icon Λουάνα Μουνίζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.