Ιστορίες Μιας Νύχτας

2,5

Μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης πραγματικότητας, δυναμικά σκηνοθετημένο, στημένο όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Ιστορίες Μιας Νύχτας

Μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης πραγματικότητας, δυναμικά σκηνοθετημένο, στημένο όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Ιστορίες Μιας Νύχτας - εικόνα 1

Πολυβραβευμένος για το τρυφερό ποδηλατικό road movie του «Ο Κόσμος Είναι Μεγάλος και η Σωτηρία της Ψυχής Βρίσκεται στη Γωνία», ο ντοκιμαντερίστας Στέφαν Κομαντάρεφ εμπνέεται από μια σειρά αληθινών ιστοριών για να συνθέσει ένα πολυδιάστατο και μελανό πορτρέτο της σύγχρονης βουλγάρικης κοινωνικής πραγματικότητας. Αφηγηματικό του όχημα το ταξί και σημείο εκκίνησης η ιστορία ενός χρεωμένου οδηγού, ο οποίος πυροβολεί θανάσιμα τον τραπεζίτη­ που τον εκβιάζει και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Το ίδιο βράδυ, κι ενώ στο ραδιόφωνο οι πάντες σχολιάζουν το περιστατικό, πέντε συνάδελφοί του κάνουν τη βάρδιά τους. Όλα όσα λέγονται κι εξελίσσονται περιγράφουν μια ζοφερή, οργισμένη και σπρωγμένη στα άκρα καθημερινότητα, δυναμικά­ σκηνοθετημένη, στημένη όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι εξόφθαλμα επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Βουλγαρία, Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες Μιας Νύχτας

Posoki / Directions
2,5
  • Κοινωνική
  • 2017
  • Διάρκεια: 103 '
  • Στέφαν Κομαντάρεφ

Ένας χρεωμένος ταξιτζής πυροβολεί θανάσιμα τον τραπεζίτη που τον εκβιάζει και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Το ίδιο βράδυ, κι ενώ στο ραδιόφωνο οι πάντες σχολιάζουν το περιστατικό, πέντε συνάδελφοί του κάνουν τη βάρδιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.