Ένας Ξένος στην Πόλη

2

Κωμική περιπέτεια με ειρωνικό μαύρο χιούμορ, παραφορτωμένο σενάριο και μια έξυπνα αστεία ερμηνεία από τον Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

Ένας Ξένος στην Πόλη

Κωμική περιπέτεια με ειρωνικό μαύρο χιούμορ, παραφορτωμένο σενάριο και μια έξυπνα αστεία ερμηνεία από τον Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

Ένας Ξένος στην Πόλη - εικόνα 1

Οι Αυστραλοί αδερφοί Έγκερτον, ο καταξιωμένος σταρ Τζόελ και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νας, συνεργάζονται σε μια κωμική περιπέτεια κατάμαυρου χιούμορ, η οποία διασκεδάζει καταγγέλλοντας τον πλήρη αμοραλισμό των καιρών μας. Στο κέντρο ενός άπληστου σύμπαντος λοιπόν στέκει ο Χάρολντ, ο φιλότιμος μα προδομένος από γυναίκα και αφεντικά υπάλληλος φαρμακευτικής, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Μεξικό. Απελπισμένος, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του, αλλά αυτό κινητοποιεί μια σειρά από κακοποιούς, αστυνομικούς και μισθοφόρους, ακόμη και το τοπικό καρτέλ ναρκωτικών. Στα όρια του ρεαλισμού, το παραφορτωμένο σενάριο προχωράει αγκομαχώντας από επεισόδιο σε επεισόδιο και από ανατροπή σε ανατροπή. Το βιτριολικό χιούμορ σώζει καταστάσεις, η αφηγηματική ταχύτητα βοηθά τη δράση και όλα τα credits πάνε στην έξυπνα αστεία ερμηνεία του Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

ΗΠΑ, Αυστραλία. 2018. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Ξένος στην Πόλη

Gringo
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Νας Έτζερτον

Καταλαβαίνοντας πως τα αφεντικά του τον προορίζουν για απόλυση και μαθαίνοντας πως η γυναίκα του σκοπεύει να τον εγκαταλείψει, ο φιλότιμος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Μεξικό, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του. Αυτό κινητοποιεί μια σειρά από κακοποιούς, αστυνομικούς και μισθοφόρους, ακόμη και το τοπικό καρτέλ ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.