Ο Θεριστής

3

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής

Συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας και της εμπιστοσύνης, που δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, απεικονίζει όμως επιφανειακά τα θέματα που θίγει. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Θεριστής - εικόνα 1

Οι ηρωίδες της πρώτης ταινίας της Μαρίν Φρανσίν βλέπουν όλους τους άντρες του χωριού τους να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄ (1852). Απελευθερωμένες από τους περιορισμούς που συνόδευαν την αντρική παρουσία, αναδιοργανώνουν τη μικρή τους κοινωνία κι εκφράζονται ελεύθερα όσον αφορά τις ερωτικές τους ανάγκες. Η πολύμηνη απουσία των αντρών τις κάνει να συμφωνήσουν πως οποιοσδήποτε περάσει από εκεί θα τον μοιραστούν.

Η Φρανσίν υπογράφει ένα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, συγκροτημένο σινε-δοκίμιο πάνω στις έννοιες της απενοχοποιημένης σεξουαλικής επιθυμίας, της εξουσίας κι εν τέλει της εμπιστοσύνης μεταξύ ερωτικών και μη συντρόφων, το οποίο δεν αναλώνεται σε φιλοσοφικές αναλύσεις, αλλά οδηγεί τη χαρισματική πρωταγωνίστρια Πολίν Μπουρλέ σε μια έμμεσα πολιτική σεξουαλική αφύπνιση. Τα υπέροχα κάδρα που στήνει η Φρανσίν, εμφανώς επηρεασμένα από ζωγράφους της εποχής όπως ο Βαν Γκογκ, συμπληρώνουν ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο, το οποίο όμως τις περισσότερες φορές σκαλίζει απλώς την επιφάνεια των θεμάτων του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FILM TRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Θεριστής

Le Semeur / The Sower
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μαρίν Φρανσίν

Οι γυναίκες ενός γαλλικού χωριού του 19ου αιώνα βλέπουν ξαφνικά όλους τους άντρες να το εγκαταλείπουν ως αιχμάλωτοι του Ναπολέοντα Γ΄. Μετά την πολύμηνη απουσία τους συμφωνούν να «μοιραστούν» όποιον άντρα περάσει από εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
30/01/2026

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.