Μούσα

1

Κάτι ανάμεσα σε σαπουνόπερα τρόμου και φάρσα, με αδέξιες ερμηνείες και σεναριακά ευρήματα στα όρια του ερασιτεχνισμού, το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Μπαλαγκουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός») δεν θυμίζει σε τίποτα έναν από τους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης του ισπανικού σινεμά τρόμου στα ’00s.

Μούσα

Ένας καθηγητής Λογοτεχνίας βρίσκεται σε σοκ μετά την αυτοκτονία της κοπέλας του, την οποία διαδέχεται ένας επαναλαμβανόμενος βίαιος εφιάλτης. Σύντομα συνειδητοποιεί πως όσα βλέπει στον ύπνο του συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Κάτι ανάμεσα σε σαπουνόπερα τρόμου και φάρσα, με αδέξιες ερμηνείες και σεναριακά ευρήματα στα όρια του ερασιτεχνισμού, το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Μπαλαγκουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός») δεν θυμίζει σε τίποτα έναν από τους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης του ισπανικού σινεμά τρόμου στα ’00s.

Μούσα - εικόνα 1

Ποιος θα περίμενε ότι οι στίχοι­ ρομαντικών ποιητών, όπως ο Τζον Μίλτον ή ακόμη και ο Καβάφης (!), θα έκρυβαν τις σατανικές δυνάμεις αυτών που τους ενέπνευσαν; Το οραματίστηκε ο Χάουμε Μπαλαγκουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός»), ο οποίος –αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Η γυναίκα με το νούμερο 13» του Χοσέ Κάρλος Σομόθα– παρουσιάζει τις μούσες ως διαβολικές­ υπάρξεις που στοιχειώνουν τον πρωταγωνιστή Σάμιουελ αμέσως­ μετά την αυτοκτονία της κοπέλας του. Κάτι ανάμεσα σε σαπουνόπερα τρόμου και φάρσα, με αδέξιες ερμηνείες και σεναριακά ευρήματα στα όρια του ερασιτεχνισμού, το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Μπαλαγκουέρο διερευνά το πένθος και το κόστος των προσωπικών λαθών, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα το ταλέντο ενός από τους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης του ισπανικού σινεμά τρόμου στα ’00s.

Ισπανία, Ιρλανδία. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Μούσα

Musa / Muse
1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 107 '
  • Χάουμε Μπαλαγκουέρο

Ένας καθηγητής Λογοτεχνίας βρίσκεται σε σοκ μετά την αυτοκτονία της κοπέλας του, την οποία διαδέχεται ένας επαναλαμβανόμενος βίαιος εφιάλτης. Σύντομα συνειδητοποιεί πως όσα βλέπει στον ύπνο του συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.